Favorite Sănătate 

SĂ CURGĂ BANI DE LA BUGETUL JUDEŢULUI IALOMIŢA: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia sare de o mie de salariaţi!

ANGAJĂRI. Cu un buget anual de 381 miliarde lei vechi, şefii celei mai mari unităţi medicale din Ialomiţa au primit acceptul Consiliului Judeţean de a face angajări care să completeze schema de personal până la 1012 posturi.

Spitalul Judeţean de Urgenţă se bate cu Direcţia judeţeană pentru Protecţia Copilului la capitolul cel mai mare angajator public aflat în administrarea Consiliului Judeţean. Până la sfârşitul lunii martie unitatea medicală avea în schema de personal 919 posturi. Credeţi că erau suficiente? Nici pomeneală, căci ea s-a îmbogăţit dintr-un condei cu încă 93 de posturi,  peste 10% din vechea structură, totul cu acordul consilierilor judeţeni PSD – ALDE. Singurii care s-au împotrivit au fost aleşii PNL, Dragoş Soare, cel mai ancorat în realitate dintre ei, arătându-se surprins de numărul mare de angajări noi ce se vor face pentru salariaţii fără atribuţiuni medicale. „Avem suficienţi medici pe secţiile din Spitalul Judeţean pentru a prinde în noua schemă de personal peste 30 de salariaţi TESA noi? Eu consider că înainte de toate trebuie îmbunătăţite serviciile medicale ce lasă de multe ori de dorit şi abia apoi să ne gândim să angajăm oameni pe la birourile administrative.”, a spus public consilierul judeţean PNL.

„Fără electrician nu primim acreditare!”

Aşa a sunat scurt şi sec comentariul doamnei Mariana Iancu, managerul interimar ales de preşedintele Victor Moraru să facă şi să desfacă la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Invocând normative ale ministerului sănătăţii ce nerespectate ar atrage neacreditarea unităţii medicale, managera Iancu a ţinut să-i liniştească pe consilierii judeţeni, verbal şi în scris, că bani sunt destui pentru a acoperi costurile cu munca vie a noilor angajaţi ai Spitalului: „În bugetul pentru anul 2017 vor fi bugetate posturile iar ele vor fi ocupate în funcţie de cerinţele reale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia pe parcursul întregului an. Sumele contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate Ialomiţa vor acoperi necesarul de cheltuieli de personal.” Ar fi o noutate absolută căci în ultimele luni ale anului trecut Consiliul Judeţean a umblat la vistierie şi a alocat miliarde de lei vechi pentru acoperirea deficitului financiar al celei mai mari unităţi medicale din judeţ. Potrivit documentelor, printre altele, va fi suplimentată schema de personal cu un post de asistent şi un post de referent de specialitate privind managementul actului medical, cu un post de şef serviciu contabilitate şi cu un post de şef serviciu RUNOS.

Related posts