Favorite Sport 

SE APROPIE TURNEUL SEMIFINAL: Ştiinţa Bucureşti, Dacia Mioveni şi Crişul Chişineu Criş în drumul spre Liga Florilor

CONFRUNTĂRI. HCM Slobozia va juca în turneul semifinal cu echipe de care a trecut în meciurile amicale. Primele două dintre cele patru echipe primesc dreptul a se califica în tuneul final.

Cu puţine etape rămase de jucat din campionat, situaţia în seria HCM Slobozia este clară în ceea ce priveşte ocupanta primului loc. Echipa antrenată de Gheorghe Covaciu nu mai poate pierde şefia seriei şi va intra în turneul semifinal în prima grupă.

Pentru locul doi se luptă Neptun Constanţa şi HCF Piatra Neamţ. Constănţencele au un avans de trei puncte însă moldovencele au ascendentul pozitiv al meciurilor directe aşa încât confruntarea teribilă directă va decide în mare măsură ocupanta locului 2.

Avem o serie accesibilă

Calificată deja la turneul semifinal, HCM Slobozia va intra în prima dintre cele două grupe ce se formează cu opt echipe, primele două din fiecare serie a Diviziei A. Conform „ţintarului”, HCM Slobozia va juca în grupă cu Ştiinţa Bucureşti, a doua din seria a doua, cu CS Dacia Mioveni, lidera detaşată a seriei a treia, şi cu Crişul Chişineu Criş, echipa care nu mai poate pierde locul 2 la finalul campionatului în ultima serie. Cu Ştiinţa Bucureşti şi Dacia Mioveni formaţia lui Covaciu s-a întâlnit în meciurile amicale şi nu a avut vreo problemă în a se impune.

Dacă analizăm şi valoarea loturilor, HCM Slobozia nu ar trebui să aibă mari emoţii în a prinde unul dintre primele două locuri după ce va juca în sistem „fiecare cu fiecare”. Important va fi însă ca echipa să câştige seria şi astfel să joace la turneul final cu echipa de pe locul 2 din cealaltă grupă a turneului semifinal.

În grupa a doua, conform configuraţiei actuale a clasamentelor seriilor Diviziei A, vor juca Neptun Constanţa sau HCF Piatra Neamţ din prima serie, Rapid Bucureşti, lider în seria a doua, Activ Plopeni sau FC Argeş din seria a treia şi CSM Târgu Mureş, echipa din seria a patra care este singura formaţie din Divizia A fără punct pierdut în campionat.

Cum se obţine promovarea în Liga Florilor

La finalul sezonului se trage linie iar primele două echipe din fiecare serie primesc dreptul de a participa la primul turneu semifinal, programat la începutul lunii mai. Se vor forma două grupe a câte patru echipe şi se va juca în sistem fiecare cu fiecare. Câştigătoarele şi formaţiile de pe locurile 2 merg mai departe în turneul final unde se va juca în sistem eliminatoriu: echipa de pe locul 1 din prima grupă cu echipa de pe locul 2 din cealaltă grupă a turneului semifinal.

Câştigătoarele vor mai disputa apoi o finală fără miză, ambele primind dreptul de a evolua în Liga Naţională în timp ce înfrântele se vor duela pentru Liga Florilor în meciuri directe cu formaţiile clasate în primul eşalon handbalistic feminin pe locurile 11 şi 12.

Liga Naţională a rămas deja fără o echipă după retragerea formaţiei CSM Roman şi CSU Cluj-Napoca şi CSM Galaţi să luptă pentru a scăpa de ultimul loc retrogradabil direct iar cea care va reuşi acest lucru va juca baraj. Pentru evitarea celuilalt loc de baraj se duelează Dunărea Brăila, CSM Slatina şi Gloria Buzău.

Related posts