Favorite Sport 

UNIREA SLOBOZIA – AXIOPOLIS CERNAVODĂ 3 – 0: Primul meci pe teren propriu din retur, câştigat clar cu un om mai puţin

VICTORIE. Unirea Slobozia s-a impus cu 3 – 0 în primul meci din retur programat pe stadionul „1 Mai”. Oamenii lui Enache Costea au avut serios de tras după ce Alexandru Chebac a fost eliminat încă din minutul 23.

Cu gândul la punctele pierdute prea uşor cu Înainte Modelu într-o primă etapă în care s-a ratat şansa de a reduce la un singur punct ecartul faţă de Rapid Bucureşti, Unirea Slobozia a început timorat meciul cu Axiopolis Cernavodă.

Chebac se auto-elimină cu două cartonaşe galbene luate stupid

Presiunea rezultatului şi apărarea pe două linii a oaspeţilor a generat o dominare teritorială sterilă, fără mari ocazii de gol, situaţiile mai răsărite venind ca urmare a unor lovituri libere ori cornere.

Cenuşiul general se sparge însă la mijlocul reprizei, atunci când mijlocaşul Alexandru Chebac face un fault la centrul terenului şi vede cartonaşul galben. Era al doilea pentru că anterior făcuse un fault pe cât de inutil pe atât de evident la 25 metri de poarta adversă, într-o fază fără doză de pericol, sancţionat tot cu cartonaş galben.

Eliminarea lui Chebac are efect invers: oaspeţii parcă uită toată tactica defensivă bine pusă la punct până în acel moment, iar gazdele încep să zburde pe teren de parcă ele ar fi avut un om în plus pe teren!

Jocul se mută în jumătatea celor de la Axiopolis şi Unirea Slobozia reuşeşte deschiderea scorului în minutul 30: fază cursivă de atac, Răduca întoarce la Ene, mingea centrată este ştearsă cu capul de atacantul Bucă iar tânărul Florin Bălan anulează toate ratările sezonului cu golul reuşit cu capul din plonjon.

Florin Bălan a înscris din plonjon primul gol într-un meci oficial în campionat pentru Unirea Slobozia.

Oaspeţii încearcă ceva dar vând extrem de uşor sumedenia de cornere, centrări de cele mai multe ori fără adresă. În dreptul lor putem nota abia în minutul 41 o reluare cu capul a lui Bumbac care duce mingea peste transversală.

Năstase intră şi înscrie la primul atac

La zece minute de la reluare este trimis pe teren atacantul Mihăiţă Năstase şi mutarea lasă urme pe tabela de marcaj. Degajare lungă a lui Dobre, Bucă prelungeşte mingea cu capul iar Năstase îl execută cu sânge rece pe portarul Nanu cu un şut în diagonală.

Acelaşi Năstase pătrunde în viteză în minutul 70, întoarce inspirat la Bălan dar şutul acestuia este respins în corner. Meciul este închis în minutul 82, lovitură liberă din lateral, toată lumea aşteaptă centrarea dar Răduca dă direct şi-l surprinde nepregătit pe portarul Nanu.

Unirea Slobozia câştigă şi rămâne pe locul 3 în clasamentul seriei, la patru puncte în spatele Rapidului şi la un punct după CS Afumaţi. Sâmbătă, trupa lui Enache Costea va juca la Bucureşti, cu Progresul Spartac, echipa de pe locul 5 care în prima etapă a învins Rapid Bucureşti cu 3 – 1. (CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECIUL UNIREA SLOBOZIA – AXIOPOLIS CERNAVODĂ!)

UNIREA Slobozia: Dobre, Ene, Topor, Suciu, Toma, Chebac, Adăscăliţei, Răduca, Bălan, Milotin, Bucă. Au mai jucat: Năstase, Teodorescu, Gherasim, Lemnaru. Antrenor: Enache Costea.

AXIOPOLIS Cernavodă: Nanu, Loloţ, Bumbac, Andreescu, Hristu, Vieru, Anton, Crânganu, Anghel, Beşleagă, Pîslaru. Au mai jucat: Rusu, Pena, Gheorghe, Zugravu. Antrenor: Ionel Melenco.

 

 

Related posts