Favorite Sănătate 

SE CAUTĂ CU DISPERARE MEDICI: Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia îi sunt necesari ca aerul 38 de medici!

DEFICIT. Cea mai mare unitate medicală din judeţul Ialomiţa are o singură secţie acoperită cu medici conform normativelor, pentru celelalte fiind nevoie urgentă de încadrarea unor cadre medicale de specialitate. Cea mai gravă situaţie este la secţia neonatologie asigurată doar de serviciile a doi medici pensionari!

La neonatologie sunt în acest moment doi medici pensionari care aproape că s-au mutat în Spitalul Judeţean pentru ca secţia de nou-născuţi să nu se închidă iar viitoarele mămici să fie obligate să aducă pruncii pe lume la spitale din judeţele vecine. „Cea mai grea situaţie este la neonatologie, avem doi medici pensionari, pe doamna doctor Gabriela Dumitru şi pe domnul doctor Gheorghe Hoinaru. Ce să zic, cred că doctorul Hoinaru nu şi-a mai luat concediu de 30 de ani! La fel şi doctoriţa Dumitru, este o mână de om dar care suferă ;i pune suflet pentru fiecare copilaş născut la Slobozia. Avem un medic rezident, sper să vină, dar până atunci… Dacă mâine nu mai vine unul dintre ei, rămâne un singur doctor care nu ştiu cât poate rezista să ţină secţia.”, explică situaţia gravă Mariana Iancu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Povestea de la neonatologie pare trasă la indigo şi la secţia de pediatrie, acolo unde acum sunt trei medici pensionari după ce a ieşit la pensie şi doctorul Lucian Olaru. Noroc cu medicii de familie care vin şi suplinesc prin gărzi deficitul de cadre medicale. Nu se stă prea bine nici la secţia de neurologie, după plecarea doctoriţei Violeta Şapira şi intrarea în concediu post-natal a doctoriţei Anghel.

„La neurologie sunt în discuţii cu doi medici şi sper ca măcar pe unul dintre ei să-l conving să vină. Sperăm ca la ortopedie să avem medic în maxim o lună, vrem să deschidem cât mai repede şi secţia de radiologie. În spital va funcţiona şi un cabinet de Psihiatrie Infantilă, consultaţiile fiind oferite de medicul Raluca Hagianu.”, adaugă doamna Iancu, precizând că în acest moment unitatea medicală pe care o conduce are un minus de 38 de cadre medicale.

Pentru a-i determina pe medici să vină la Slobozia s-a găsit o formulă de suplimentare a veniturilor. 2.000 lei net pe lună este sprijinul pe care Consiliul Judeţean Ialomiţa îl oferă din buget mediciilor care aleg să profeseze în cea mai mare unitate medicală din judeţ, bani pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi a costurilor legate de închirierea unei locuinţe dar chiar şi aşa puţini sunt medicii care vin să lucreze în Spitalul Judeţean de Urgenţă.

 

 

Related posts