Eveniment Favorite 

ANCHETE INTERNE: Poliţiştii ialomiţeni indisciplinaţi au fost „arşi” de şeful inspectoratului judeţean cu atenţionări scrise!

DECIZII. 7 agenţi de poliţie şi un ofiţer de la investigaţii criminale au intrat în cercetare prealabilă de când comisarul-şef Marian Neagu a preluat funcţia de Inspector şef al IPJ Ialomiţa. Trei dintre cei care au greşit au primit deja „pedeapsa”: câte o atenţionare scrisă.

În primele patru luni de mandat de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa comisarul-şef de poliţie Marian Neagu (foto) a declanşat procedura de cercetare prealabilă faţă de opt poliţişti ialomiţeni. „Ca în orice activitate şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa sunt situaţii în care unii poliţişti nu-şi îndeplinesc atribuţiunile de serviciu. Sunt în curs cercetări disciplinare şi vor fi luate măsurile legale, gradual, funcţie de abaterile constatate pentru fiecare caz în parte.”, a anunţat şeful IPJ Ialomiţa.

Fără a divulga numele şi funcţiile acestora, instituţia a precizat la solicitarea www.infoialomita.ro că este vorba de şapte agenţi de poliţie (trei agenţi de ordine publică, doi agenţi de poliţie rutieră, un agent control-acces şi un agent secretariat şi relaţii cu publicul) plus un ofiţer de la investigaţii criminale care nu şi-au făcut meseria ca la carte.

„Cercetările prealabile au fost declanşate pentru neglijenţă în îndeplinirea atribuţiunilor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici ori de la autorităţile abilitate de lege. Într-un caz este vorba de neglijenţă privind păstrarea documentelor personale de legitimare.”, a comunicat subcomisar de poliţie Andreea Loghin, purtător de cuvând al IPJ Ialomiţa. În urma anchetelor interne pentru trei dintre poliţiştii ialomiţeni luaţi în colimator s-a dispus, cităm: „măsura atenţionării scrise”, în vreme ce pentru ceilalţi cinci procedura este în curs de soluţionare.

Related posts