Administrație Favorite 

SLOBOZIA 2017: Bani de la Ministerul Dezvoltării pentru lucrări de investiţii

CALCULE. Cu o mega-investiţie pe cât de inutilă pe atât de costisitoare în centrul municipiului, primarul Adrian Mocioniu aşteaptă cu optimism să primească fonduri de la Guvernul PSD pentru diverse lucrări edilitare.

O treime din bugetul de cheltuieli estimat pentru anul în curs va fi folosită pentru lucrări în continuare ori lucrări noi iar două treimi vor lua drumul cheltuielilor de funcţionare. În cifre, 492 de miliarde lei pentru investiţii, din care jumătate se va duce pe gaura neagră a bugetului local, groapa din centru acoperită la sfârşitul anului trecut şi care trebuie transformată în parcare subterană până la 31.12.2018 pentru a evita plata altor două sute cinci zeci de miliarde lei către autoritatea ce gestionează fonduri europene.

Se caută finanţări din alte surse

Din cifrele oficiale prezentate, la sfârşitul anului 2016 Primăria Slobozia a înregistrat un excedent de 82,8 miliarde lei vechi, bani ce se utilizează în baza hotărârii Consiliului Local ca sursă de finanţare pentru finalizarea lucrărilor de investiţii. Banii vor ajunge la realizarea instalaţiei de iluminat public şi curenţi slabi în cartierul Gării Noi (43,8 miliarde lei vechi), înlocuire reţele şi echilibrare apă în municipiul Slobozia (28 miliarde lei vechi) şi utilităţi cartier Gării Noi (energie electrică, apă, canal – 11 miliarde lei vechi). 246,5 miliarde merg la lucrarea din centru iar pentru toate celelalte mai rămân disponibile 163 de miliarde lei vechi. Conform listei obiectivelor de investiţii, 30 miliarde lei vechi vor fi tocate de Poliţia Locală Slobozia după cum urmează: extindere sediu, lucrări de reabilitare şi amenajare bază de pregătire cu poligon de tragere, modernizare dispecerat, achiziţie de autoturism şi alte dotări specifice! Grădiniţa cu 200 de locuri din cartierul Pepinieră se vrea şi ea terminată cu 5,7 miliarde lei vechi alocaţii pe 2017 în timp ce lucrările noi prinse în capitolul „Învăţământ” vizează amenajări de locuri de joacă, reparaţii la acoperişuri, anvelopări termice, lucrări de reabilitare clădiri, în total 7,65 miliarde lei vechi. Aproape 10 miliarde lei vechi vor ajunge în acelaşi capitol bugetar dar pentru achiziţii de bunuri şi alte cheltuieli la unităţile de învăţământ din Slobozia. Pentru locuinţe, servicii şi dezvoltare publică sunt alocate fonduri pentru extinderi reţele de alimentare cu gaz, reţele de utilităţi în cartierul Pepinieră, utilităţi blocuri ANL şi locuinţe sociale Bora.

Cum banii la buget nu sunt suficienţi nevoilor municipiului Slobozia, primarul Adrian Mocioniu promite pentru primul an plin de edil să atragă pentru dezvoltarea edilitară sume de la Ministerul Dezvoltării pentru următoarele obiective de investiţii: reabilitare căi rurale transport public, modernizare transport public, modernizare punte pietonală pod Bora, regenerare urbană a Orăşelului Copiilor, revitalizare zona Bazin de Înot Didactic, veloparc, lucrări de anvelopare termică la unităţile de învăţământ din municipiu.

Related posts