Administrație Eveniment Favorite 

Slobozia: Constructorul stației de tratare a apei este bun de plată

Slobozia: Instanța a acceptat ca Primăria Slobozia să aplice penalități de întârziere pentru ne-execuția în termen a investiției.

Slobozia a câștigat un prim război purtat în instanță cu SIA DYNAMIC SOLUTION, firma ce trebuia să realizeze până la sfârșitul anului 2020 stația de tratare a apei de lângă Municipiul reședință de județ.

Primăria Slobozia a primit din partea Tribunalului Ialomița, după doi ani și jumătate de proces, dreptul de a executa penalități de întârziere de 0,1% pe zi din valoarea restului de executat de 1.478.655,21 lei, inclusiv TVA.

De asemenea, instanța acordă despăgubirile solicitate în valoare de 659.445,8 lei (10% din valoarea contractului de lucrări, fără TVA), sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflație, reprezentând daunele interese solicitate, plus plata onorariului avocatului ce a reprezentat instituția publică.

„Am reușit să obținem despăgubiri istorice pentru municipiul nostru, care altfel are un trecut foarte trist în ceea ce privește penalizarea constructorilor neserioși.”, a transmis primarul Dragoș Soare printr-o postare pe Facebook.

Decizia instanței nu este definitivă iar aceasta poate fi atacată de firma de construcții în termen de 10 zile, ceea ce va prelungi semnificativ litigiul dintre părți.

Dragoș Soare promite reluarea lucrărilor de la stația de epurare în vara acestui an

„Estimez că până în vara anului acesta, după ce terminăm reproiectarea, vom putea reîncepe lucrările la stația de tratare, astfel încât să închidem o dată pentru totdeauna subiectul apei potabile.”, a mai adăugat edilul.

Dragoș Soare promisese în toamna anului 2020, la scurt timp după ce a preluat mandatul de primar al Municipiului Slobozia că lucrările la stația de tratare a apei, prin soluția osmozei inverse, vor fi finalizate până în luna septembrie 2021.

„La staţia de tratare a apei nu avem de ales şi trebuie să semnăm un alt act adiţional cu firma de construcţii, cu termene clare, cu penalităţi de întârziere şi în termen de 9 luni să finalizăm acest proiect. Probabil în septembrie 2021 vom putea să consumăm apa de la robinet ca apă potabilă.”, spunea Dragoș Soare în noiembrie 2020.

Stația de tratare a apei, subiect de campanie electorală la alegerile din 2020

Stația de tratare a apei prin metoda osmozei inverse a devenit necesitate în încercarea de potabilizare a apei nepotabile extrase din cele 20 de puțuri realizate pe vreme primarului Gabi Ionașcu.

Consiliul Judeţean Ialomiţa a susţinut în 2018 cu aproape un milion euro finanţarea staţiei de tratare a apei de la Slobozia, la care bugetul municipiului reședință de județ a adăugat fonduri până la un total contractat cu SIA DYNAMIC SOLUTION de 7,847 milioane lei.

Deși lucrările cu termen de execuție 11 luni de la semnarea contractului (14 august 2019) erau departe de a fi fost terminate (DĂ CLICK AICI PENTRU A VEDEA ÎN CE STADIU SE AFLA STAȚIA DE TRATARE ÎN NOIEMBRIE 2020!), ex-primarul Adrian Mocioniu anunța în campania electorală din toamna anului 2020 că investiția este gata, deși, în același timp, el semna prelungirea termenului de predare a lucrării de către firma de construcții până la data de 28 decembrie 2020.

Rezultatul? Nici până astăzi, după scurgerea altor trei ani, noua stație de tratare a apei de la Slobozia nu este gata.

Related posts