Favorite Social 

Slobozia și Amara vor avea transport public în comun de persoane

Slobozia și Amara s-au înțeles pentru înființarea unei Asociații de Dezvoltare Comunitară de susținere a unui serviciu de transport persoane între cele două localități.

Slobozia și Amara vor avea transport comun de persoane. Aceasta este promisiunea publică a primarilor celor două localități urbane.

Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia, și Alin Sorin Sandu, primarul orașului-stațiune Amara, au decis să inițieze câte un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care localitățile să se asocieze într-o Asociație de Dezvoltare Comunitară.

Hotărârea celor două consilii locale de a se asocia în vederea extinderii transportului public în comun va deschide calea realizării unui obiectiv de interes comun, o legătură permanentă între cele două localități ai căror cetățeni au locuri de muncă în societățile comerciale și instituțiile care funcționează atât în Slobozia cât și în Amara.”, a transmis primarul orașului Amara.

Extinderea transportului în comun servește și interesele celorlalte categorii de cetățeni (elevi sau pensionari).

Cele două entități publice vor să pună pe roate un transport public regulat, la standarde europene, cu potențial de implementare rapidă într-un sistem de dezvoltare urbană a municipiului reședință de județ.

Slobozia este parte într-un proiect cu finanțare europeană în care vor fi achiziționate mai multe autobuze electrice menite a înlocui autobuzele second-hand cumpărate de administrația Adrian Mocioniu.

Primarii celor două localități își doresc să ofere cât mai rapid servicii de transport public de persoane în cu totul alte condiții decât cele oferite de (prea) multe ori de transportatorii privați.

Related posts