Sport 

UNIREA 2 SLOBOZIA – BĂRĂGANUL CIULNIŢA 3 – 2: Finala spectaculoasă a Cupei României a fost câştigată de puştii Unirii Slobozia

FOTBAL. În ciuda ploii sâcâitoare Unirea 2 Slobozia şi Bărăganul Ciulniţa au arătat că au fost cele mai bune echipe din actualul sezon al Cupei României şi că au meritat să joace cu trofeul pe masă.

Finalistele n-au mai aşteptat să treacă sfertul de oră de tatonare şi au încercat să pună stăpânire pe terenul adversarei imediat după fluierul de start al meciului. Ionuţ Cositoru şi Iulian Săvulescu au fost principalii oameni pe faza ofensivă de la Bărăganul Ciulniţa, acţiunile lor în viteză dând destule bătăi de cap liniei defensive dar fără a reuşi să pună pe poartă vreo minge periculoasă. La poarta cealaltă Unirea 2 îşi anunţă pofta de gol în minutul 12: centrare Bogdan Săvescu însă reluarea din careul mic este mult peste poartă. Două minute mai târziu Cătălin Cojocaru face uşor un fault la 30 de metri de poartă şi Ionuţ Ene loveşte în plin mingea care ia la ţintă bara pe colţul portarului Vlad Nedelcu şi se opreşte în plasă pentru primul gol al finalei.

Tinerii fotbalişti de la Unirea 2 exultă, se relaxează prematur şi sunt taxaţi imediat. Iulian Săvulescu sprintează pe dreapta, Alexandru Drezaliu şi Mihăiţă Lemnaru sunt indecişi iar experimentatul jucător de la Bărăganul ştie să ia faţa adversarului pentru a scoate o lovitură de la 11 m. Execută sigur George Cositoru care-l trimite în colţul opus pe Marius Chiţoiu şi micuţa galerie venită de la Ciulniţa este în al nouălea cer. Avea să fie un simplu foc de paie pentru că Unirea preia din nou conducerea în minutul 20, Mihăiţă Năstase este găsit în colţul careului mare, are timp să dribleze şi să-şi aşeze mingea pentru un şut imparabil la colţul lung.

Bărăganul nu renunţă la joc şi urmează o jumătate de repriză în care formaţia din liga a patra desenează pe benzi însă nu are inspiraţie la finalizare, o dominare teritorială frumoasă dar fără efecte în ceea ce priveşte ocaziile clare de a marca. Aşa cum avea să-şi creeze Unirea cu cinci minute înainte de pauză, la o pătrundere inspirată a lui Bogdan Săvescu încheiată cu centrare în faţa careului mic, acolo unde atacantul Mihăiţă Năstase înţeapă mingea înaintea portarului dar balonul se scurge la o palmă de bara laterală. Repriza se încheie cu ratarea lui Iulian Săvulescu: lovitură de cap dar Marius Chiţoiu este atent şi respinge de lângă bară!

Unirea a tremurat serios pe final

Unirea 2 Slobozia revine de la cabine decisă să încheie jocul cu un gol liniştitor şi Năstase are o şansă uriaşă în minutul 47: cursă solitară de la centrul terenului cu un fundaş în spate, şut din marginea careului respins cu piciorul de portarul Vlad Nedelcu. Presiunea teritorială se concretizează în minutul 49, o nouă cursă perpendiculară pe poarta celor de la Bărăganul, de data aceasta Costin Anton reuşind să plaseze mingea pe lângă portar pentru 3 la 1. O diferenţă care strică din concentrare şi fotbaliştii Unirii încep să se joace mai mult decât să joace. Atacantul Năstase are o şansă de a face dubla dar din postură de singur cu portarul alege un lob insuficient de înalt.

Norii se rupt în minutul 70 peste stadion şi ploaia torenţială de cinci minute face aproape imposibile combinaţiile la firul ierbii iar şansele cu adevărat clare de gol apar doar din faze fixe. Aşa putea înscrie Ştefan Avram, reluare spectaculoasă din foarfecă pe spate dar mingea lovită trece la o palmă de bara porţii unui Marius Chiţoiu spectator. Mihăiţă Năstase are din nou o situaţie de unul la unul cu portarul dar întârzie pătrunderea şi este blocat la timp de apărare. Ultimul sfert de oră aparţine în totalitate oaspeţilor, fotbaliştii Unirii nu mai pot fizic şi nu reuşesc mai mult de trei pase la rând iar Bărăganul trece într-o ofensivă totală. Portarul Chiţoiu le refuză meritatul golul doi după o intervenţie senzaţională în minutul 85 când scoate cu vârful bocancului de pe linia porţii. Corner executat în zona centrală a careului mare de unde Ionuţ Cositoru reia cu un şut de efect în plasa laterală! Bărăganul simte că poate egala şi trimite finala în prelungiri însă asaltul asupra unui careu supra-aglomerat din care se respinge totul la disperare nu mai schimbă nimic pe tabelă iar puştii Unirii Slobozia reuşesc să câştige trofeul pus în joc.(Galerie foto pe pagina de facebook infoialomita.ro)

UNIREA 2 Slobozia: Marius Chiţoiu, Radu Andrei, Mihăiţă Lemnaru, Alexandru Drezaliu, Mădălin Marin, Ionuţ Ene, Eduard Iftinca, Bogdan Săvescu, Ştefăniţă Alexandru, Costin Anton, Mihăiţă Năstase. Rezerve: Costin Burecu, Paul Sava, Dumitrel Negoiu, Andrei Comşa, Andrei Dorobanţu, George Buda, Robert Popescu. Antrenori: Enache Costea, Dumitru Gheorghe, Adrian Cristea.

BĂRĂGANUL Ciulniţa: Vlad Nedelcu, Iulian Marcu, Ştefan Avram, George Cositoru, Mihail Belu, Florian Călin, Dorian Decu, Cătălin Cojocaru, Stelian Dragomir, Ionuţ Cositoru, Iulian Săvulescu. Rezerve: Ştefan Minciu, Alex Ion, Adrian Dochiu, Gabriel Grigore, Viorel Tănase, Robert Sârbu, Adrian Petcu. Antrenori: Cosmin Pană, Cătălin Dascălu.

 

Related posts