Favorite Politică 

Ștefan Mușoiu, mândru că l-a trimis la plimbare pe Florin Cîțu

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, a votat cu bilele la vedere pentru demiterea guvernului PNL condus de Florin Cîțu.

Ștefan Mușoiu nu și-a ascuns satisfacția pentru cele 281 voturi date de parlamentari pentru căderea guvernului condus de premierul Florin Cîțu.

Parlamentarul ialomițean a votat cu bilele la vedere și a ținut să probeze acest lucru printr-o fotografie postată pe Facebook.

281 de voturi pentru căderea guvernului Cîțu! Niciun vot împotrivă! Cel mai arogant premier al României a fost demis cu cel mai mare număr de voturi care s-a dat în Parlamentul României pentru o moțiune de cenzură!”, a scris Ștefan Mușoiu pe Facebook.

Superman” Cîțu s-a împiedicat de moțiunea PSD și a căzut în coșul de gunoi al istoriei. S-a ales praful de cabinetul minoritar al lui Florin Cîțu! PSD a reușit să salveze țara din mâinile unor guvernanți diletanți, care au aruncat-o într-o criză politică, sanitară, socială și economică fără precedent. (ȘTEFAN MUȘOIU, deputat PSD)

Ștefan Mușoiu: „PSD vrea alegeri anticipate în primăvară!”

Ștefan Mușoiu, președinte executiv al PSD Ialomița, spune că indiferent ce Guvern va veni după trecerea moțiunii de cenzură este obligatoriu să aplice urgent 10 măsuri prezentate de social-democrați.

Plafonarea prețurilor la energie, compensarea facturilor deja plătite, aplicarea legii consumatorului vulnerabil și simplificarea procedurilor, creșterea salariului minim în noiembrie 2021 și ianuarie 2022, creșterea pensiilor cu 11% și a pensiei minime cu 25%, creșterea alocațiilor copiilor cu 40%, gestionarea pandemiei prin vaccinare și testare extinsă, creșterea numărului de paturi la ATI, sistem de implementare urgentă a PNRR, absorbția accelerată a fondurilor europene aflate la dispoziție, finanțarea autorităților locale pentru funcționare și finalizarea investițiilor cu fonduri UE, sunt lucruri urgente ce trebuie aplicate de viitorul guvern, consideră Mușoiu.

PSD nu are majoritate parlamentară iar pentru ieșirea din criză propune realizarea unei înțelegeri între toate partidele politice pentru instalarea unui Guvern de tranziție cu mandat până în primăvară, Guvern format din specialiști. În acest interval va fi declanșată procedura alegerilor anticipate.”, este de părere Ștefan Mușoiu.

Parlamentarul a mai adăugat că el și colegii din PSD nu vor vota niciun guvern de dreapta iar formațiunea din care face parte este dispusă să își asume guvernarea dar doar după alegeri anticipate desfășurate în primăvara anului 2022.

Related posts