Administrație Eveniment Favorite 

Sume colosale plătite salariaților Consiliului Județean Ialomița anchetați și achitați în dosarul DNA

Sume colosale au fost scoase din bugetul instituției județene pentru achitarea drepturilor salariale pentru cinci persoane.

Sume de ordinul sutelor de mii de lei au fost plătite salariaților Consiliului Județean Ialomița anchetați și achitați în dosarul DNA.

Vasile Silvian Ciupercă, fostul președinte al instituției județene, și încă patru salariați au primit bani scoși în regim de extremă urgență din fondul de rezervă al Consiliului Județean Ialomița.

În total, din banii ialomițenilor, cele cinci persoane implicate în dosarul DNA, au primit 1.803.756 lei, valoare brută, echivalentul a aproape 365.000 euro.

Echivalentul a 110.000 euro doar pentru o singură persoană

Cel mai bine s-a ales financiar din povestea implicării în dosarul DNA Cezar Gheorghe Vâlcan. Acesta a fost suspendat din funcția de director în cadrul Consiliului Județean Ialomița în perioada 01.09.2015 – 24.08.2021.

Pentru perioada aceasta, mai exact pentru 63 luni, finanțiștii instituției județene au calculat că Cezar Gheorghe Vâlcan trebuie să primească 546.368 lei, sumă brută, echivalentul a aproximativ 110.000 euro.

Nicolae-Cristian Râureanu primește 477.178 lei, de asemenea sumă brută, pentru 71 de zile în care a fost suspendat din funcția ocupată la Consiliul Județean Ialomița.

Sume aproape egale primesc Marinela Neașcu, 384.020 lei, și Maria Dinu, 380.499 lei, valori brute, pentru cele 71 zile în care nu au putut să-și exercite atribuțiunile de serviciu ca urmare a interdicției impuse de DNA.

Vasile Silvian Ciupercă a luat doar mărunțiș

O situație specială este cea a lui Vasile Silvian Ciupercă, fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița, la data reținerii de către DNA președinte al PSD Ialomița.

Acesta, sfătuit de cei care-l apărau la momentul respectiv, a ales să solicite în perioada rămasă până la finalizarea mandatului de șef al instituției județene să intre în concediu.

Așa se face că acum, când a venit vorba de recuperarea acelor salarii neachitate ca urmare a interdicției de a ocupa funcția de președinte la Consiliul Județean Ialomița, acesta să se aleagă doar cu mărunțiș în comparație cu ceilalți patru funcționari.

Potrivit dispoziției emisă de Marian Pavel, actualul președinte al instituției publice județene, Vasile Silvian Ciupercă va primi în contul indemnizațiilor aferente perioadei 12.02.2015 – 19.04.2015 doar 15.691 lei, sumă brută.

Această sumă a rezultat în urma raportării indemnizației de 6.583 lei la un număr de 46 zile de suspendare și 5 zile de concediu de odihnă.

După ce a fost achitat de DNA Vasile Silvian Ciupercă a solicitat Consiliului Județean Ialomița să solicite DNA să ofere scuze publice față de modul în care a fost instrumentat dosarul celor din Ialomița însă președintele Marian Pavel nu a fost de acord cu acest lucru.

Related posts