Favorite Sănătate 

Urziceni a trecut de 6 infectări la o mie de locuitori în ultimele 14 zile

Urziceni intră în grupul celor opt localități din Ialomița în care rata de infectare cu Covid-19 este mai mare de 6 la mie.

Urziceni este al doilea municipiu din județul Ialomița ce se confruntă cu o creștere rapidă a numărului de infectări cu Covid-19.

Municipiul înregistrează în ultimele 14 zile 100 de persoane infectate cu noul coronavirus. La o populație de 16.455 persoane rata incidenței cumulative a Covid-19 la 1.000 locuitori a ajuns joi la 6,08.

Cel mai probabil, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua decizia impunerii unei semi-carantine, pe modelul celei de la Slobozia, localitate unde rata de infectare a ajuns la 8,42 la mia de locuitori.

Măsuri identice au fost impuse începând cu 7 octombrie și în localitățile Munteni-Buzău (incidența cumulată este de 7,04 la mia de locuitori), Moldoveni (incidența cumulată a ajuns la 11,00 la mia de locuitori) și Manasia.

În cazul Manasia măsura a fost luată miercuri seară, pe baza datelor valabile la prânz, atunci când incidența atinsese valoarea de 6,21 cazuri la o mie de locuitori (28 persoane infectate la o populație de 4.511 persoane).

Restricțiile aplicate începând cu 7 octombrie găsesc însă localitatea cu o incidență sub valoarea de 6 la mie.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Instituția Prefectului Ialomița joi la prânz, în Manasia erau înregistrate 27 de persoane infectate cu Covid-19 în ultimele 14 zile, cazuri ce dau o incidență de 5,99 la mie.

Măsurile complete luate de autorități pe cele trei localități pot fi consultate printr-un click pe numele comunei: Munteni-Buzău, Moldoveni și Manasia.

Restricții la Slobozia din cauza infectărilor cu Covid-19

Related posts