Favorite Finanţări Politică 

Ștefan Mușoiu: „PSD rămâne solidar cu persoanele defavorizate”

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, anunță că pachetul de măsuri „Sprijin pentru România” va fi finanțat și din bani europeni.

În ciuda înverșunării opoziției parlamentare, președintele executiv al PSD Ialomița, Ștefan Mușoiu, s-a arătat optimist, încă de acum, o lună privind finanțarea și din fonduri europene, pe care pachetul social ,,Sprijin pentru România” o va primi.

Știam că și alte state europene depun multe diligențe chiar și pentru renegocierea PNRR-urilor lor pe fondul crizei energetice, a celei sanitare, precum și din cauza îngreunării aprovizionării cu unele alimente odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, și am anunțat, printr-o serie de declarații politice făcute în plenul Camerei, că vom vorbi, în viitorul apropiat, cel puțin de o nouă rundă de negocieri cu conducerea Uniunii pentru și mai multe flexibilități în ceea ce privește accesarea de fonduri europene. Și iată că am avut dreptate. Reprezentanții europeni și-au dat acordul pentru toate măsurile cuprinse în pachetul social, iar acestea vor fi finanțate și cu fonduri comunitare.”, a declarat președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, Ștefan Mușoiu.

Deputatul ialomițean a ținut să salute decizia UE și în favoarea României, mai ales că ”din experiența altor state comunitare a rezultat că o astfel de perspectivă a fost, deja, agreată și de către Comisia Europeană”.

1,55 miliarde de lei pentru voucherele de alimente sunt fonduri UE

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei necesare pentru voucherele de alimente, care vor ajunge la peste 3 milioane de persoane, vor proveni din fonduri europene.

Pentru PSD a constituit o adevărată țintă obținerea de fonduri europene pentru finanțarea pachetului nostru social ,,Sprijin pentru România”, pe care l-am impus partenerilor de guvernare. Noi, cei de la PSD, știm că dreapta și măsurile ei de austeritate pe care le-a luat în perioada crizei economice anterioare, mă refer la cea din 2008, au făcut numai rău românilor și s-a și dovedit că economiile respective nu au redresat țara. Din contră, au afundat-o și mai mult în criză. Și din acest raționament am militat și acum pentru solidaritate și sprijin pentru categoriile cele mai vulnerabile. Doar asigurând finanțarea, putem trece cât mai ușor prin criza economică mondială care începe să-și producă deja efectele în unele state ale lumii.”, a punctat Ștefan Mușoiu.

17,3 miliarde de lei, destinați pachetul de măsuri economice și sociale

Pachetului de măsuri economice și sociale „Sprijin pentru România” i-au fost destinate pentru implementare 17,3 miliarde de lei, din care 9 miliarde fonduri europene, iar 8,3 miliarde de euro fonduri naționale.

Printre măsurile de sprijinire a populației, companiilor și antreprenorilor se numără acordarea de vouchere pentru familiile cu venituri reduse, creșterea valorii tichetelor de masă sau stabilirea unui salariu minim brut de 3.000 de lei pentru angajații din agricultură.

Related posts