Favorite Politică 

Ștefan Mușoiu: Vaccinarea în masă stopează pandemia și abuzurile Guvernului

Românii au intenția să se vaccineze în proporție de doar 18%, fiind a treia cea mai mică intenție de vaccinare din Uniune, după cea din Cipru și Bulgaria, potrivit sondajelor europene.

Alți 23% dintre respondenții români au arătat că vor să se vaccineze în acest an, ceea ce împreună cu cei 5% care au declarat că s-au vaccinat deja duce ponderea persoanelor care s-ar imuniza împotriva COVID în 2021 la 46%, față de o medie a Uniunii Europene de 65%.

Cea mai mare intenție de vaccinare în acest an, de peste 80%, este în țări precum Irlanda, Danemarca, Suedia, Olanda și Finlanda.

Procentul de români care acceptă să se imunizeze este atât de scăzut din cauza politizării acțiunilor de sănătate publică, a ineficienței acțiunilor Guvernului și a pierderii încrederii populației încât pun în pericol reluarea activităților economice si sociale.

Ștefan Mușoiu: PSD vrea o viață normală, fără restricții, fără mască!

Președintele executiv al PSD Ialomița, deputatul Ștefan Mușoiu, consideră că revenirea la viața normală este urgentă și că succesul campaniei de vaccinare prin stoparea pandemiei trebuie să devină un obiectiv național.

Oamenii au pierdut și au suferit prea mult în această pandemie, inclusiv din cauza acțiunii haotice, adesea incompetente și corupte a actualei puteri. PSD vrea pentru toți românii o viață normală, fără restricții, fără mască, copiii să meargă la școală, oamenii să călătorească, să se bucure de concerte, evenimente și activități sportive, spitalele să se redeschidă, firmele să funcționeze din plin, veniturile, inclusiv ale statului, să crească și astfel să susțină majorările legale de alocații, pensii și salarii, care astfel să mai atenueze din creșterea sălbatică a prețurilor provocată de guvernarea Coaliției Austerității.”, apreciază parlamentarul social democrat.

Cu cât mai repede ne vaccinăm, cu atât mai rapid virusul nu se va mai putea răspândi! Vaccinarea este soluția cea mai la îndemână, cu rezultatele cele mai bune.”(ȘTEFAN MUȘOIU)

Soluțiile devoalate pentru relansarea vaccinării

Parlamentarul ialomițean oferă ca exemplu cazul Israelului, unde viața a revenit la normal după o campanie de vaccinare masivă și unde, pentru prima data în ultimele 10 luni, nu s-a mai înregistrat nici un deces COVID.

Președintele executiv al PSD Ialomița a dezvăluit toată strategia pe care partidul său o propune pentru revenirea la normalitatea colectivă.

PSD susține măsuri care să readucă încrederea oamenilor că vaccinul este soluția care oprește boala înainte să se manifeste, atenuează mult severitatea acesteia, declanșând armele de apărare naturală ale organismului înainte ca virusul să poată afecta organele sau funcțiile lor.

Noi propunem adaptarea strategiei de vaccinare prin dezvoltarea centrelor de vaccinare ușor accesibile cetățenilor și acordarea de stimulente financiare medicilor de familie care reușesc să vaccineze un anumit procent de persoane de pe lista proprie. De asemenea, este nevoie de o campanie de informare adaptată pentru fiecare grupă de vârstă și pentru mediul rural.”, afirmă Ștefan Mușoiu.

Campania de informare dedicată mediului rural ar trebui corelată cu sprijinul autorităților si al liderilor de opinie locali și dublată de caravane pentru asigurarea vaccinării.

În timp ce pentru tineri vaccinarea constituie avantajul mobilității, călătoriilor, frecventării concertelor și cluburilor, pe seniori imunizarea îi va proteja și le va deschide accesul la serviciile de sănătate de care au fost privați prin transformarea acestora în unități suport Covid.

Agenții economici trebuie sprijiniți

Deputatul PSD, Ștefan Mușoiu, le atrage atenția guvernanților că nu au nevoie pentru creșterea ratei vaccinării doar de o comunicare convingătoare, credibilă pentru populație, ci și de acordarea de sprijin pentru medici și pentru firme.

Sprijinirea agenților economici, mai ales din zona serviciilor și din alimentația publică, să desfășoare activități de consiliere pentru vaccinarea majorității personalului propriu, ar permite apariția de unități comerciale și de alimentație publică ”FĂRĂ RISC” de infectare prin interacțiunea interumană.”, apreciază parlamentarul ialomițean.

Acesta consideră că se impune și acordarea de zile libere pentru angajați pentru momentul vaccinării, dar și de stimulente, respectiv de tichete pentru achiziționarea de alimente pentru persoanele din categoriile defavorizate care optează pentru imunizare.

Related posts