Favorite Politică 

Tinel Gheorghe: „Alegerile locale din acest an vor fi atipice”

Președintele PNL Ialomița nu exclude varianta amânării desfășurării alegerilor locale dacă pandemia de coronavirus evoluează în sens negativ.

Tinel Gheorghe, deputat liberal de Ialomița, așteaptă sesiunea parlamentară extraordinară pentru a vota legea alegerilor locale trimisă de Guvern în Parlament pentru a fi discutată și adoptată. Urmează emiterea normelor de aplicare, cele ce vor stabili concret modalitatea de desfășurare a alegerilor locale speciale în condiții speciale, scrutin programat pentru 27 septembrie.

Trebuie luați în calcul toți factorii care pot împiedica organizarea în condițiile cele mai bune a alegerilor locale. E clar că alegerile locale de anul acesta vor fi atipice. Va conta mai mult partea online, partea de interacțiune în mediul virtual, dar acolo unde vom putea face campanie din ușă în ușă o vom face fără o participare numeroasă, știți bine că noi mergeam pe străzi cu alai mare. Păstrând distanțarea socială și purtarea măștii noi tot vom interacționa cu electoratul și vom sta față în față pentru a ne transmite mesajele. Va fi o campanie electorală atipică prin însăși modul de desfășurare, cu reducerea la jumătate a numărului de semnături, cu o perioadă extrem de scurtă, va fi un proces electoral pe care nu l-am mai parcurs până acum.”, anticipează Tinel Gheorghe.

Parlamentarul ialomițean nu exclude nici cel mai negru scenariu, cel al amânării alegerilor locale în cazul nefericit în care îmbolnăvirile cu noul coronavirus vor exploda la nivel național.

Există riscul ca pandemia de coronavirus să ducă la anularea alegerilor. Dacă evoluția va fi contrar așteptărilor și dorințelor noastre și lucrurile merg într-o direcție proastă pentru comunitate și pentru electorat pot fi amânate alegerile.”(TINEL GHEORGHE, președinte PNL Ialomița)

Nu știm cum va evolua pandemia de Covid-19, rămâne să vedem ce se va întâmpla. Dacă nu vom reuși să stăpânim partea de comportament civic, distanțarea socială ori purtarea măștii de protecție a nasului și a gurii, și în loc să ne scadă numărul celor infectați acesta va crește, vom avea probleme ce se vor răsfrânge și asupra alegerilor locale. Vom avea o problemă de implicare în campania electorală, va fi o problemă cu prezența la vot. Nu trebuie mergem pe premisa că la noi nu se poate întâmpla. Uitați-vă ce se întâmplă de când am relaxat, de când am ieșit din starea de urgență și până acum avem un număr mare de îmbolnăviri în fiecare zi, unul extrem de ridicat de decese, lucrurile nu sunt în regulă.”, mai spune deputatul PNL.

Related posts