Favorite Politică 

ȘTEFAN MUȘOIU, DEPUTAT PSD: „Am promis și ne-am ținut de cuvânt!”

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, salută impozitarea pensiilor speciale și cere Guvernului să dubleze rapid alocațiile și să indexeze din toamnă pensiile cu 40%.

Camera Deputaților a aprobat astăzi proiectul de impozitare cu 85% a pensiilor speciale, act normativ ce fusese aprobat anterior în Senat. Apropierea alegerilor a cântărit decisiv și i-a obligat pe deputați să voteze ca niciodată un proiect de lege: 307 voturi „pentru” și doar unul singur „împotrivă”. Va fi impozitată cu 85% diferența dintre valoarea pensiei speciale și valoarea pensiei rezultată din contributivitate, dacă există o asemenea valoare și dacă pensia specială depășește 7.001 lei.

Pensiile de până la 2.000 lei, inclusiv, nu se impozitează, pensiile între 2001 și 7.000 lei se impozitează cu 10% iar peste 7.001 lei se aplică un impozit de 85% pentru ceea ce depășește 7.001. Dacă, spre exemplu, o pensie specială este de 15.000 lei iar pensia cuvenită potrivit principiului contributivității este de 10.000 lei, impozitarea cu 85% se va aplica doar diferenței dintre 15.000 lei și 10.000 lei.

PSD se laudă cu aprobarea impozitării pensiilor speciale

Ștefan Mușoiu, deputat PSD, a anunțat pe pagina de socializare că proiectul de impozitare a pensiilor speciale a fost adoptat de Camera Deputaților.

Am promis și ne-am ținut de cuvânt – pensiile speciale impozitate cu 85%! Am votat astăzi, în Camera Deputaților, proiectul PSD de impozitare cu 85% a tuturor pensiilor speciale care depășesc 7000 lei, aprobat deja de Senat. Se termină, astfel, cu privilegiile pe care acest ”drept” le oferea unui anumit număr de persoane beneficiare. Nicio pensie rezultată din contributivitate nu va fi impozitată.”, a spus Ștefan Mușoiu.

Social-democratul nu a ratat ocazia de a trimite săgeți politice către Guvernul PNL pe care-l invită să ia două dintre cele mai așteptate măsuri: dublarea alocațiilor și indexarea pensiilor. Așteptăm acum ca Guvernul Orban să meargă mai departe cu dublarea alocațiilor copiilor și cu mărirea punctului de pensie cu 40%, începând cu 1 septembrie.”, a completat parlamentarul PSD.

Related posts