Administrație Favorite 

TINEL GHEORGHE: „Moraru și Mocioniu sunt două catastrofe administrative”

CRITICI. Tinel Gheorghe, deputat și președinte PNL Ialomița, le cere demisia lui Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, și Adrian Nicolae Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, pentru eșecul parcării subterane.

Eșecul lamentabil al investiției de modernizare a centrului municipiului Slobozia prin realizarea unui parcări subterane a atins apogeul. De curând primarului Adrian Nicolae Mocioniu i s-a comunicat de către Ministerul Dezvoltării că municipalitatea va fi somată să restituie peste 9 milioane lei, circa două milioane euro, pentru că nu s-a încadrat în termenele de execuție a celebrei parcări subterane fără acces auto.

Vestea teribil de proastă pentru un buget local prăpădit și secat de resurse de salariile mărite nejustificat de mult de primarul Adrian Nicolae Mocioniu în cei trei ani de mandat l-a determinat pe deputatul Tinel Gheorghe să solicite demisia actualului primar al municipiului Slobozia.

Parcarea subterană din Slobozia este prostia secolului”

Parcarea subterană din Slobozia este prostia secolului. Este o investiție pentru care nu vrea să răspundă nimeni, o investiție ratată pe banii slobozenilor. Să ai de dat înapoi două milioane de euro după ce te-ai mai împrumutat 25,4 milioane lei la Trezorerie pe 20 ani și să ai o investiție nefinalizată mi se pare maxim de dezastru pentru actuala administrație PSD Moraru – Mocioniu.”, acuză deputatul PNL.

În opinia parlamentarului afacerea parcării subterane fără acces auto ar fi trebuit să ducă la demisia primarului Adrian Mocioniu dar și a lui Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Cei doi au promis înaintea alegerilor locale din 2016 că au obținut de la Uniunea Europeană fonduri pentru continuarea lucrărilor în Piața Revoluției și că locuitorii nu sunt obligați să achite în plus de la bugetul local.

Ce s-a întâmplat în cei trei ani scurși de la momentul promisiunilor electorale? Parcarea subterană nu are acces auto, adică este inutilă.

Uniunea Europeană a stopat plățile și Primăria Slobozia s-a împrumutat cu 25,4 milioane lei la o dobândă mai mare decât cea pentru împrumuturile pe termen lung pe persoană fizică.

În plus, municipalitatea este obligată să restituie aproximativ 2 milioane euro, fonduri nerambursabile primite și neutilizate în termenele stabilite.

În șapte ani, un proiect ce se dorea a fi mândria Sloboziei a ajuns bătaie de joc, a ajuns o furăciune. Mocioniule, Morarule, este o hoție, ce faceți voi acolo! Nu mai vor nici firmele să intre acolo, este o groapă în care nu se poate intra.Termenul de finalizare s-a decalat în 2021 – 2022, cu o singură condiție, să se găsească o firmă care să-și asume responsabilitatea ajustării proiectului.”, plusează Tinel Gheorghe.

Mocioniule, Moraru, să plătiți voi două milioane de euro, cu tot neamul vostru! Dați voi banii înapoi nu slobozenii, că locuitorii nu au fost întrebați dacă vor parcare pe milioane de euro. Să vedem dacă v-ar conveni să dați din buzunar banii!” (TINEL GHEORGHE, deputat PNL)

Tot ce lasă nefinalizat actuala administrației PSD va fi un taler de gâtul viitoarei conduceri a Primăriei Slobozia, așa cum va fi ea stabilită la alegerile locale din vara anului viitor.

Împrumuturile luate de PSD, plus cele două milioane de euro ce trebuie date înapoi vor duce la creșterea impozitelor și taxelor locale, ceea ce nu este corect pentru locuitorii municipiului. PNL trebuie să pună stop acestui marasm administrativ, vrem, nu vrem, trebuie să ne asumăm această responsabilitate și să punem capăt acestei incompetențe crase. PNL trebuie să impună în Slobozia și la nivel județean un alt fel de administrație, una responsabilă și axată pe dezvoltare.”, a mai spus președintele PNL Ialomița.

Related posts