Administrație Favorite 

TINEL GHEORGHE: „Râul Prahova a spălat pământul iar Victor Moraru a spălat banii!”

PLÂNGERE PENALĂ. Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, va da cu subsemnatul după ce organizația PNL Ialomița va sesiza Parchetul de pe Lângă Tribunalul Ialomița pentru modul în care s-au cheltuit banii pentru reabilitarea podului de la Dridu.

Podul de la Dridu, distrus de ape la mai puțin de trei săptămâni de la inaugurare, îi va aduce lui Victor Moraru, șeful Consilului Județean Ialomița, o plângere penală la Parchet.

Acesta este anunțul făcut de deputatul Tinel Gheorghe, președintele organizației județene PNL Ialomița, siderat de distrugerile provocate podului de apele crescute ale râului Ialomița la foarte scurt timp de la inaugurarea cu mare fast făcută de președintele Consiliului Județean Ialomița.

Este jaf din bani publici și vinovații trebuie să plătească!

Podul de la Dridu este o investiție foarte importantă și foarte scumpă pentru județul Ialomița. Scumpă pentru că la noi banii sunt valoroși și nu este normal să ne batem joc de ei așa, în stil grobian, pesedist. Este o batjocură la adresa cetățenilor care plătesc taxe și impozite în județ ce s-a întâmplat acolo.”, a declarat parlamentarul liberal.

Tinel Gheorghe anticipează că în scurt timp circulația pe pod va fi oprită în totalitate pentru ca lucrările de consolidare să fie reluate de echipa de constructori ce predaseră investiția ca funcțională în data de 15 mai.

Așa se întâmplă când lucrările sunt făcute prost și pe bani mulți. Sunt peste o sută de miliarde de lei vechi cheltuiți pentru o lucrare ce a fost licitată inițial la o treime din această sumă. Organele abilitate ale statului ar trebui să verifice lucrarea, este vorba de bani publici. Râul Prahova a spălat pământul iar Victor Moraru a spălat banii. Vom formula o plângere penală!”, a anunțat președintele PNL Ialomița.

L-am avertizat în ultimii ani pe Victor Moraru că va da cu subsemnatul pentru lucrarea de la Dridu!

Apa a afectat structura de rezistență a podului de la Dridu, inaugurat acum trei săptămâni și plătit cu 10,4 milioane lei. (FOTO: Gazeta de Urziceni)

Președintele PNL Ialomița este convins că nu s-ar fi ajuns aici dacă lucrarea ar fi fost supravegheată de către un diriginte de șantier neutru și care să nu depindă de Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Așa se întâmplă când lucrările sunt făcute prost și pe bani mulți. Sunt peste o sută de miliarde de lei vechi cheltuiți pentru o lucrare ce a fost licitată inițial la o treime din această sumă. Râul Prahova a spălat pământul iar Victor Moraru a spălat banii. Vom formula o plângere penală!” (TINEL GHEORGHE, președinte PNL Ialomița)

Dirigintele de șantier din subordinea lui Moraru este vinovat de ce se întâmplă acum la Dridu. Diriginte de șantier a fost un domn inginer Isdărilă care de aproape un an este și angajatul Asociației de Dezvoltare a Consiliului Județean Ialomița, adică subalternul lui Moraru, un vădit conflict de interese.”, a mai spus Tinel Gheorghe.

Interesant este că de pe site-ul instituției județene contractul dintre Consiliul Județean Ialomița și I.I. Isdrăilă Ion a dispărut din lista actualizată lunar a contractelor de prestări servicii achitate de la bugetul județean. Este vorba de o înțelegere între părți din care Întreprinderea Individuală Isdrăilă Ion a încasat 59.000 lei, fără TVA, pentru activitățile specifice dirigenției de șantier la podul de peste râul Prahova.

L-am avertizat în ultimii ani pe Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, că va da cu subsemnatul pentru lucrarea de la Dridu și mă țin de cuvânt. Pentru că la Parchetul de la Lângă Tribunalul Ialomița nu există sesizarea din oficiu va trebui să sesizăm în scris organele abilitate cu privire la modul în care au fost executate aceste lucrări de către Consiliul Județean Ialomița.”, a completat președintele PNL Ialomița.

Reparațiile la podul de la Dridu au început acum aproape opt ani, au fost abandonate de două rânduri de constructori, iar podul ce trebuia refăcut cu 3,5 milioane lei a ajuns să coste la final 10,4 milioane lei, fonduri de la bugetul județean dar și de la bugetul național prin celebrul program PNDL.

Related posts