Sport 

TREI VICTORII DIN TREI MECIURI: HCM Slobozia a câştigat turneul semifinal şi joacă sâmbătă pentru un loc în Liga Florilor

VALOARE. Echipa feminină de handbal şi-a atins obiectivul la turneul semifinal, etapă obligatorie în tentativa de revenire în Liga Florilor după doar un an de pauză forţată în Divizia A.

HCM Slobozia a reuşit să câştige toate cele trei meciuri pe care le-a avut în prima grupă la turneul semifinal şi să confirme astfel statutul de mare favorită la obţinerea unuia dintre cele două locuri ce asigură participarea din toamnă în elita handbalului feminin românesc. Fetele lui Gheorghe Covaciu sunt la un singur meci de promovarea directă, partidă decisivă în compania CSM Târgu Mureş, formaţie ce s-a impus în campionat în a patra serie din Divizia A.

Experienţă şi valoare

HCM Slobozia a jucat în grupă cu Crişul Chişineu Criş, Ştiinţa Bucureşti şi Dacia Mioveni, în această ordine inversă a valorii dată de locurile ocupate la finalul campionatului. Echipa din Slobozia nu a avut milă de Crişul Chişineu Criş şi a câştigat într-o manieră mai mult decât categorică. Cu toată echipa avută la dispoziţie trimisă pe teren, antrenorul Gheorghe Covaciu s-a bucurat la final pentru un de necomentat 42 – 27!

A urmat ca adversară Ştiinţa Bucureşti, echipă cu pretenţii de promovare. Ambele echipe au pus accent pe apărare şi în aceste condiţii scorul a fost unul strâns. HCM Slobozia a alternat perioadele faste cu cele mai puţin inspirate dar, spre bucuria tuturor, cu opt minute fantastice pe final şi cu patru goluri înscrise fără gol primit, echipa şi-a asigurat prezenţa la turneul final după ce s-a impus la trei goluri, scor 20 – 17.

Meciul decisiv pentru stabilirea câştigătoarei grupei le-a adus faţă în faţă pe HCM Slobozia şi Dacia Mioveni. S-a jucat tare, cu fiecare echipă dornică să câştige şi să evite astfel la meciul de la turneul final formaţia Rapid Bucureşti. HCM Slobozia a avut mai întâi un avans de cinci goluri (8 – 3 în minutul 11), Dacia Mioveni a revenit spectaculos şi în doar opt minute a egalat la 9 pentru ca finalul de repriză să fie din nou al Alexandrei Georgescu şi compania, 18 – 14 la odihnă.

După pauză zarurile păreau a fi aruncate definitiv în minutul 35, scor 22 – 14 pentru HCM Slobozia dar relaxarea prematură şi oboseala acumulată le-au dat ocazia oltencelor să sufle în ceafa adversarelor şi să se apropie la un singur gol când mai era de jucat un sfert de oră, 23 – 22.

Nu s-a intrat în panică şi experienţa celor patru ani de Liga Florilor s-a văzut în golurile marcate de Mădălina Toma iar HCM Slobozia a câştigat cu 29 – 28 un meci în care în ultimele trei minute nu s-a mai marcat niciun gol.

Favoritele au confirmat

Din prima grupă a turneului semifinal s-au calificat în ultima etapă a promovării HCM Slobozia de pe primul loc, cu 9 puncte din 9 posibile, urmată de Dacia Mioveni, cu 6 puncte din trei meciuri. În a doua grupă s-au luptat pentru primele două locuri Neptun Constanţa, Rapid Bucureşti, Activ Plopeni şi CSM Târgu Mureş.

Grupa a fost câştigată cum era de aşteptat de Rapid Bucureşti, echipă cu o clasă peste adversare. Pe locul 2 s-a clasat CSM Târgu Mureş şi astfel s-a confirmat parcursul din Divizia A iar în careul de aşi de la turneul final merg toate cele patru câştigătoare ale seriilor din campionat.

Turneul final va avea loc sâmbătă şi duminică la Ploieşti. Potrivit regulamentului Federaţiei Române de Handbal, locul 1 din prima grupă, HCM Slobozia, va juca împotriva locului 2 din grupa a doua, CSM Târgu Mureş, iar în celălalt meci se vor înfrunta Rapid Bucureşti şi Dacia Mioveni. Câştigătoarele vor obţine automat un loc în Liga Florilor iar învinsele vor fi obligate să joace un meci de baraj cu formaţii din prima ligă.

Chiar dacă mai este de jucat o etapă în Liga Florilor, se cunosc deja numele formaţiilor ce au de trecut de barajul eliminatoriu pentru a rămâne pe prima scenă. Acestea sunt CSM Slatina, echipa antrenată de Victoria Bora care ne-a trimis sezonul trecut în Divizia A, şi Universitatea Cluj-Napoca. A retrogradat direct CSM Galaţi iar CSM Roman s-a retras din campionat după doar câteva etape jucate.

Meciul de la Ploieşti dintre HCM Slobozia şi CSM Târgu Mureş este programat sâmbătă, de la ora 10.00, iar două ore mai târziu vor juca Rapid Bucureşti şi Dacia Mioveni, jocuri găzduite de Sala Sporturilor Olimpia.

Related posts