Administrație 

TUN IMOBILIAR MARCA VICTOR MORARU: 1,8 milioane de euro din banii judeţului pentru o clădire neevaluată şi cumpărată fără licitaţie

ACHIZIŢIE. Cumpărarea de către Consiliul Judeţean Ialomiţa fără licitaţie a fostului sediu BCR din Slobozia şi la un preţ „la ochi” de 1,8 milioane euro a fost girată prin vot de consilierii PSD şi ALDE care asigură majoritatea în forul decizional judeţean. Consilierii PNL s-au opus şi au anunţat că strâng semnături pentru blocarea tranzacţiei imobiliare suspecte.

Cu mai puţin de două săptămâni înaintea termenului limită fixat de Consiliul Judeţean pe data de 7 iunie, ora 16.00, pentru depunerea ofertelor în vederea achiziţiei unui viitor sediu pentru instituţia judeţeană consilierii liberali au anunţat declanşarea unei campanii de strângere de semnături pentru blocarea tranzacţiei care va scoate din bugetul judeţean, într-o primă fază, o sumă de circa 100 miliarde lei vechi reprezentând preţul clădirii şi modernizări sumare în interiorul acesteia. În fapt se aşteaptă o unică ofertă, cea venită din partea proprietarilor fostului sediu BCR întrucât Moraru a avut grijă să alcătuiască în aşa fel lista condiţiilor minime pentru viitorul sediu încât acestea nu pot fi îndeplinite decât de clădirea mai sus-amintită!

„Judeţul are nevoie de fonduri, nu de mofturi!”

„Judeţul Ialomiţa are cu totul alte priorităţi decât să satisfacă moftul preşedintelui Victor Moraru căruia nu-i mai ajunge biroul de acum şi vrea musai unul mai mare. Preşedintele Consiliului Judeţean ar fi trebuit să spună în anunţ „sediul BCR” nu o clădire cu o suprafaţă mai mare de 4.000 mp, trebuia să spună că vrea să cumpere sediul BCR, să nu mai creăm falsa impresie că noi căutăm o clădire care să respecte solicitările exprese din expunerea de motive a hotărârii de Consiliu Judeţean.”, a spus consilierul liberal Dragoş Soare imediat după ce majoritatea PSD – ALDE a aprobat moftul şefului Victor Moraru de cumpărare a unui sediu pentru instituţia publică.

El a trecut în revistă nevoile urgente ale judeţului şi a amintit aici drumuri judeţene de calitate, reţele de alimentare cu apă potabilă şi reţele de canalizare, condiţii mult mai bune în Spitalul Judeţean de Urgenţă aflat în directa subordonare a preşedintelui Consiliului Judeţean, oportunităţi pentru investiţii. Dragoş Soare a mai spus că i se pare incorect ca o achiziţie de aproximativ 1,8 milioane de euro să se realizeze nu printr-o licitaţie, aşa cum ar fi corect şi moral, ci printr-o negociere directă între proprietari şi o comisie controlată de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Interesant este că Victor Moraru a anunţat încă din martie că preţul de 1,8 milioane euro pentru fostul sediu BCR este foarte bun, chiar dacă la stabilirea acestuia nu există un elementar raport de evaluare făcut de un expert în domeniu. Mai mult, Consiliul Judeţean nu ştie nici măcar la cât se va ridica factura pentru încălzirea clădirii toamna şi iarna, singura informaţie în acest sens livrată de proprietari fiind una incompletă şi imposibil de transformat într-o estimare corectă şi reală.

Opoziţia vrea să blocheze tranzacţia

Consilierii judeţeni PNL au iniţiat de vineri, 19 mai, o campanie de strângere de semnături pentru blocarea achiziţiei după ce preşedintele Victor Moraru a respins ideea organizării unui referendum prin care cetăţenii să spună dacă sunt de acord sau nu cu moftul şefului Consiliului Judeţean. „PNL Ialomiţa va demara o campanie de strângere de semnături împotriva hotărârii date de Consiliul Judeţean Ialomiţa prin care preşedintele Victor Moraru doreşte achiziţionarea sediului BCR la valoarea de peste 1,7 milioane euro. Pentru că domnia sa nu a înţeles nici până acum că priorităţile judeţului sunt cu totul altele iar dezvoltarea prin investiţii este cu mult mai importantă decât confortul şi moftul personal am decis că este rolul nostru să ne implicăm şi să le putem acorda ialomiţenilor posibilitatea de a-şi exprima un punct de vedere prin intermediul unei semnături date împotriva acestei decizii.”, au anunţat liberalii. Cei care doresc să semneze împotriva cheltuirii a peste 100 de miliarde lei vechi pentru cumpărarea fostului sediu BCR o pot face prin semnarea petiţiei în municipiul Slobozia şi în localităţile judeţului, acolo unde tinerii liberali vor merge din poartă în poartă cu tabele pentru a le oferi cetăţenilor posibilitatea să protesteze astfel faţă de actul administrativ al preşedintelui Consiliului Judeţean.

Related posts