Eveniment 

Un tânăr este căutat de pompieri după ce a dispărut în apele umflate pe brațul Borcea al Dunării

Un tânăr de 18 ani din municipiul Fetești este căutat de pompieri și scafandri după ce a ales să facă o baie ignorând pericolul dat de debitul crescut al apei pe brațul Borcea al Dunării. Căutările au fost întrerupte pe timpul nopții de joi spre vineri și au fost reluate astăzi dimineață.

Un tânăr este căutat de pompieri după ce a intrat să facă o baie în zona municipiului Fetești și nu a mai ieșit pe mal. Acesta a intrat în apă joi seară, în jurul orei 19.30, să se răcorească după o zi caniculară.

Apa învolburată a brațului Borcea de pe Dunăre l-a tras într-o zonă în care curenții puternici sunt periculoși chiar și pentru înotătorii profesioniști.

Fratele său de 21 de ani a sărit în apă încercând să-l aducă la mal dar a realizat că va avea aceeași soartă dacă nu iese din apă din cauza curenților care-l trăgeau în adânc. Din fericire s-a agățat de vegetația de pe mal și a fost recuperat de o ambarcațiune aflată în zonă.

Salvatorii de la stația de pompieri Fetești au fost chemați de urgență să intervină și după ce au lansat la apă o barcă pneumatică l-au căutat în zadar pe dispărut până a căderea întunericului.

Căutările s-au oprit pe timpul nopții iar de dimineață trupul tânărului dispărut este căutat împreună cu o echipă de scafandri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” din județul Constanța.

Related posts