Sport 

UNIREA SLOBOZIA – AXIOPOLIS CERNAVODĂ: Trei puncte cu Axiopolis Cernavodă pentru locul 3!

CONFRUNTĂRI. Unirea Slobozia are un singur punct obţinut în cele trei meciuri disputate în liga a treia cu echipa oaspete. În tur echipa lui Enache a condus cu 2 – 0 la pauză dar s-a întors cu tolba goală după ce Axiopolis a marcat de trei ori în partea secundă!

Victorii pe linie până la finalul campionatului, condiţie pentru locul 3 după un sezon în care promovarea s-a ratat din nou în meciurile cu adevărat importante, este un obiectiv ce pare a fi lesne de atins dacă ne gândim că Unirea a ajuns la cinci meciuri consecutive fără punct pierdut şi, foarte important, fără gol primit.

Oaspeţii joacă tare în deplasare

Următoarea redută de cucerit este Axiopolis Cernavodă. Oaspeţii de astăzi ocupă acum locul vizat de Unirea, au un punct în plus aşa încât confruntarea directă va fi decisivă, cine se impune termină aproape sigur pe ultima treaptă a podiumului. Ca linie de clasament, constănţenii au acumulat până acum mai multe puncte pe terenuri străine faţă de cele de pe teren propriu, opt victorii, două rezultate de egalitate şi o singură înfrângere (etapa 5, 1 – 3 cu liderul Farul Constanţa). În cele 11 meciuri disputate în deplasare au marcat 21 de goluri (o medie de aproape două goluri pe meci) şi au primit doar nouă goluri (o medie sub un gol pe meci).

Meciul tur dintre cele două echipe a fost unul special, Unirea Slobozia se deplasa la Cernavodă în etapa cu numărul 10 având deja două înfrângeri şi un handicap de trei puncte faţă de primele două clasare la acel moment, Progresul Spartac şi Axiopolis. Hotărâţi să recupereze terenul pierdut şi să se apropie de prima poziţie, fotbaliştii lui Enache Costea care veneau după opt meciuri fără înfrângere au avut o primă repriză excelentă, au marcat de două ori iar cu puţin timp înainte de pauză Adrian Răduca a luat la ţintă bara laterală după ce-l driblase pe portar, o ocazie imensă de a duce scorul la 3 – 0 şi a închide definitiv conturile (vezi foto).

Cum ocaziile se răzbună, după odihnă echipa noastră a avut un prim sfert de oră crunt şi gazdele au reuşit să egaleze după două faze la care portarul şi fundaşii au făcut gafe de neiertat. Mai mult, Axiopolis a înscris şi golul victoriei dintr-o lovitură de la 11 metri acordată corect la un fault făcut de fundaşul Ghinea asupra adversarului care-l driblase iar asaltul total de pe final al Unirii nu a adus nici măcar golul egalizator şi zicala că scorul cel mai periculos la pauză este să ai pe tabelă 2 – 0 din păcate s-a confirmat.

În căutarea primei victorii

Unirea Slobozia poate spune că are un complex în faţa echipei din Cernavodă. Venită din liga a patra campionatul trecut, Axiopolis a reuşit să ne încurce anul trecut cu jocul arţăgos şi incomod chiar la Slobozia când ne era lumea mai dragă şi a scos un 1 – 1 greu de anticipat având în vedere că se întâlneau o echipă ce se lupta la promovare cu o formaţie nou-venită în liga a treia. Ion Ionescu, antrenorul de la acea vreme, şi-a dorit enorm revanşa în meciul retur şi a ales cartea atacului. Tactică de care au profitat gazdele, cele ce aveau să puncteze pe două contraatacuri la care ambii fundaşi centrali au greşit iar înfrângerea ne-a anulat şi matematic şansa de a prinde primul loc şi de a promova în liga a doua.

 

Related posts