Sport 

Unirea Slobozia câștigă în deplasare și este prima în Liga 2

Unirea Slobozia s-a impus la pas în deplasare cu nou-promovata CSC Dumbrăvița după un meci cu șase goluri.

Unirea Slobozia câștigă în deplasare cu CSC Dumbrăvița și își recapătă optimismul zdruncinat după două meciuri mai slabe în care a acumulat un singur punct, 1 – 1 în deplasare cu CSM Slatina și 0 – 1 pe teren propriu cu FK Miercurea Ciuc.

Meciul disputat în localitatea lipită de Timișoara a fost la discreția fotbaliștilor pregătiți de Costel Enache, revenit pe bancă după o suspendare de două etape.

Unirea Slobozia a marcat de patru ori dar a ratat cel puțin alte patru ocazii foarte mari de a înscrie. Suficient pentru un succes cu 4 – 2, ambele goluri înscrise de gazde fiind de la punctul cu var.

Turbo-start pentru Unirea Slobozia

Oaspeții au rezolvat meciul până la mijlocul primei reprize, după un start mai ofensiv ca niciodată în acest sezon. Atacantul Golda este faultat în colțul careului mare în minutul 6, Constantin Toma execută plasat și Unirea deschidea scorul înainte ca gazdele să apuce să se așeze cum trebuie pe teren.

Iureșul la poarta lui Mikloș a continuat și în minutul 10 Afalna, intrat pe stânga, simulează o pasă în centrul careului dar trage violent din unghi și portarul gazdelor reușește în ultimul moment să trimită în corner.

Mikloș nu are ce face șase minute mai târziu, centrare dintr-un corner de pe dreapta executat de căpitanul Toma și Ionuț Dinu lovește mingea cu capul din buza careului mic, trimițând-o imparabil pe colțul lung.

Diferența de pe tabelă crește în minutul 24, combinație rapidă de pase a oaspeților, Afalna centrează spre Golda însă mingea îl lovește în față pe Călin Toma și se duce în poartă, sub privirile neputincioase ale portarului.

Gazdele respiră mai bine în minutul 30, când primesc o lovitură de la 11 metri, centralul considerând că Dinu a lovit mingea cu mâna în careu. Execută Ghinescu, portarul Păduraru atinge mingea cu vârful degetelor dar nu o poate împiedica să ajungă în plasă.

Unirea Slobozia revine în atac ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat și în minutul 35 Afalna rămâne singur cu portarul dar trage direct în acesta de la 13 metri, poziție centrală.

Atacantul nu iartă însă peste doar un minut, Ibrian se distrează pe dreapta, trece de doi adversari și centrează perfect pe 6 metri, la prima bară, unde Afalna este nemarcat și lovește perfect, mingea intrând în plasă după ce atinge și bara transversală.

Oaspeții puteau înscrie și golul cinci până la pauză, la mingea aruncată înalt în careu de Ibrian Bodri și portarul Mikloș se jenează reciproc, aceasta este trimisă spre poarta goală de Boțogan dar trece la o palmă de bara din dreapta.

Repriza și golul din penalty pentru CSC Dumbrăvița

La două minute de la revenirea de la cabine este rândul lui Golda să rateze singur cu portarul de la 8 metri de poartă, șut în acesta, după o lansare inspirată a lui Ekollo.

Ibrian lovește în minutul 68 bara transersală după o lovitură de cap, la un corner executat din nou perfect de Constantin Toma și imediat, la poarta cealaltă, mingea este respinsă greșit de defensivă până la Bordi care se trezește singur cu portarul însă șutul său este respins în corner de Păduraru.

În ultimul minut al partidei, gazdele primesc o a doua lovitură de la 11 metri după un duel pentru minge între Pașcalău și Dinu. Execută Călin Toma și înscrie cu balon trimis în colțul opus celui în care a plonjat portarul.

Unirea Slobozia câștigă cu 4 – 2 meciul cu CSC Dumbrăvița (DĂ CLICK AICI PENTRU FOTOGRAFII DE LA MECI!) și, grație golaverajului, urcă pe locul 1 în Liga 2.

CSC Dumbrăvița: Mikloș – Olaru, Ungureanu, Pașcalău, Gîsă, T. Bodri, L. Bodri, Călin Toma, Zurbagiu, Martinov, Ghinescu. Au mai jucat: Crancea, Tănase, Petre, Popa. Antrenor: Cosmin Stan.

UNIREA Slobozia: Păduraru – Ibrian, Dinu, Perju, Constantin Toma, Coadă, Ekollo, Boțogan, Silaghi, Afalna, Golda. Au mai jucat: Dorobanțu, Rus, Bolohan, Lemnaru, Lazăr. Antrenor: Costel Enache.

Related posts