Favorite Sport 

Unirea Slobozia câștigă în deplasare și revine pe primul loc în Liga 2

Unirea Slobozia câștigă în stil italian, 1 – 0, și respiră a ușurare după două partide mai puțin reușite, în care a suferit tot atâtea înfrângeri.

Campionii FC Argeș – Unirea Slobozia 0 – 1 este scorul perfect dorit de antrenorul Adrian Mihalcea după două partide în care echipa sa nu s-a lipit de măcar un singur punct.

Până la cele trei obținute pe terenul de la Mioveni a fost însă serios de muncă, de o defensivă super-exactă și de o execuție din fază fixă, gol marcat de un fundaș după un corner.

Unirea Slobozia a suferit enorm în prima repriză

Gazdele, apăsate de poziția din clasament, sinonimă cu o condamnare la victorie în fața echipei din Slobozia, au avut o primă repriză mai bună.

Cel puțin la capitolul posesie și dorință de a puncta ofensiv. S-au lovit însă de o defensivă de fier, în care unul dintre pilonii de bază, Dmitry Pospielov, a revenit cu succes după o accidentare care l-a țintuit în fotoliul tribunei la meciul pierdut pe teren propriu cu Gloria Buzău.

CFC Argeș a dat primele emoții la poarta lui Rusu în minutul 13, atunci când mingea trimisă din plonjon a lui Babin, din careul mic, este prinsă în fața porții de portarul oaspeților.

La mijlocul reprizei, la o acțiune pe dreapta a lui Tofan, acesta centrează la Bertrand care pune latul și șutează de la 8 metri lateral dreapta, minge trimisă mult peste poartă.

În minutul 28, în careul Unirii se produce o fază la care banca gazdelor a luat foc. Tofan centrează din dreapta, Angelov preia elegant din fața lui Lazăr, fundașul îl ține ușor de șold dar îi dă drumul când adversarul său intră în careu, Angelov mai face doi pași și se aruncă, implorând primirea unui lovituri de la 11 metri.

Aproape de fază, centralul partidei îi face semn să se ridice și îl avertizează că va primi cartonaș galben dacă se mai lamentează. Protestelor vehemente venite dinspre banca gazdelor arbitrul de centrul le răspunde cu o discuție cu antrenorul Eugen Neagoe și un cartonaș galben arătat doctorului echipei.

Adrian Mihalcea încearcă să ofere un impuls ofensiv echipei și nu mai are răbdare până la pauză, în minutul 32 îl scoate pe Vlăsceanu pentru a-l arunca în luptă pe Dorobanțu.

Și mutarea dă roade, Unirea Slobozia echilibrează evident meciul iar până la finalul reprizei CFC Argeș a mai încercat deschiderea scorului doar printr-un șut expediat pe jos de Bujor, pe lângă poartă.

Gabriel Lazăr a marcat golul decisiv și s-a tăvălit pe jos de bucurie

Cu totul altfel avea să arate jocul în partea secundă. Unirea Slobozia joacă mult mai bine și împinge jocul din fața propriului careu spre centrul terenului, anulând intențiile ofensive ale gazdelor.

În minutul 64 echipa lui Adrian Mihalcea are un corner de pe dreapta, căpitanul Constantin Toma centrează ca de atâtea ori în acest sezon și pune mingea direct pe fruntea lui Gabriel Lazăr (foto), care-l depășește în săritură pe Obiang și înscrie.

Prima sa reușită din această ediție de campionat îl înnebunește de bucurie pe fundașul oaspeților care își exteriorizează la maxim fericirea.

Cu avantaj pe tabela de marcaj și beneficiind din plin de lipsa de vigoare a adversarilor, fotbaliștii Unirii Slobozia închid jocul în cel mai italian stil cu putință iar fragmentarea jocului, prin faulturi mai ales în treimea neutră, nu aduce decât beneficii echipei care a ținut cu dinții de golul în plus de pe tabelă.

Până la final de notat mai este doar șutul la colțul lung semnat de Angelov, minge ce se ducea pe lângă poartă scoasă în corner de Rusu, însă lovitura de colț se execută slab și este pradă ușoară pentru defensivă.

Unirea Slobozia câștigă cu 1 – 0 pe terenul celor de la CFC Argeș și înregistrează a opta victorie în campionat. Trei puncte mari obținute în deplasare, pentru un total stagionar de 27 puncte, suficiente pentru echipă să revină pe primul loc în Liga 2.

CAMPIONII FC Argeș: Micle – Tofan, Turda, Tudose, Obiang, Boboc, Babin, Rădescu, Bujor, Bertrand, Angelov. Au mai jucat: Buhăcianu, Dulcea, Rusu, Zătreanu. Antrenor: Eugen Neagoe.

UNIREA Slobozia: Rusu – Toma, Lazăr, Pospielov, Ibrian, Pacionel, Coadă, Ekollo, Vlăsceanu, Aioanei, Afalna. Au mai jucat: Dorobanțu, Cojocari, Zukanovic. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Related posts