Favorite Social 

URBAN Slobozia introduce canalizare ceramică în zona Spitalului Județean de Urgență

URBAN Slobozia a informat Primăria Slobozia că intenționează să schimbe un tronson de canalizare vechi de 50 ani.

URBAN Slobozia, operator regional de apă și apă uzată, vrea să demareze în regim de urgență, pe finanțare proprie, înlocuirea actualei rețele de canalizare de la strada Lacului, pe tronsonul dintre strada Decebal și bulevardul Unirii.

Conducta rețelei de canalizare, veche de 50 ani, este deteriorată major iar înlocuirea acesteia trebuia făcută în urmă cu 10 – 15 ani. În zonă se înregistrează cele mai frecvente avarii la rețea, cu intervenții costisitoare în reparații ce nu rezolvă situația decât pe moment.

Opt intervenții majore în ultimii zece ani

Începând cu anul 2014, avariile frecvente au obligat URBAN Slobozia să intervină de opt ori pentru a repara tubul de beton DN 500, aflat în funcțiune de aproximativ 5 decenii.

Din cauza vechii, tubul de beton s-a subțiat la partea superioară iar în pământ s-au format caverne. Acesta este motivul pentru care în anul 2021, în dreptul farmaciei Dona s-a surpat carosabilul iar în groapa formată a căzut un autoturism.

Această rețea de canalizare este cu importanță ridicată la nivelul Municipiului Slobozia. Ea asigură funcționalitatea Spitalului Județean Ialomița, Azilului de Bătrâni Slobozia și ISU Ialomița, precum și cvartalurile de blocuri din zona străzii Lacului, plus jumătate din  cartierul de case din zona Gării. (URBAN Slobozia)

„În ultimii 2 ani au început în cadrul Spitalului Județean lucrări de reabilitare și extindere, iar desele disfuncționalități ale rețelei de canalizare de pe strada Lacului afectează implicit și buna funcționare a Spitalului Județean. Începând cu anul 2024, când aceste extinderi vor intra în exploatare, întreaga reţea de canalizare din zonă va fi supusă unui stres mărit, care poate duce la disfuncţionalitaţi majore.”, atrag atenția cei de la URBAN Slobozia, într-o adresă înaintată Primăriei Slobozia.

În acest moment există o nouă avarie la rețeaua de canalizare, în dreptul Farmaciei Dona, la blocul U40, asupra căreia se va interveni pentru permite funcționarea Spitalului Județean de Urgență și Azilului de Bătrâni.

Începând cu anul 2007, municipalitatea, în calitate de proprietar al rețelelor de canalizare, a demarat procedurile pentru înlocuiri și reparații capitale la rețelele de canalizare din zone critice ale Municipiului Slobozia și au fost semate mai multe contracte de reabilitare a sistemului de canalizare menajeră și pluvială.

Chiar și așa, rămân însă multe zone din Slobozia cu mari probleme în ceea ce privește rețeaua veche de canalizare, depășită moral și fizic de ani de zile.

Related posts