Sport 

SC POPEŞTI LEORDENI – UNIREA SLOBOZIA 0 – 3: Victorie încântătoare după o repriză secundă perfectă

LA TURAŢIE MAXIMĂ. Unirea Slobozia a reuşit prima victorie din deplasare în ediţia de campionat 2018 – 2019. După o primă repriză echilibrată în partea secundă oaspeţii au înscris de trei ori fără să primească gol.

Unirea Slobozia a mers la Popeşti Leordeni cu gândul la meciul câştigat la masa verde în urmă cu două campionate pentru că gazdele nu avuseseră atunci asigurate serviciile medicale obligatorii.

Avertizaţi de forma bună a ilfovenilor (cei care au ţinut în şah pe Rapid Bucureşti, doar egal cu două etape mai devreme), jucătorii lui Enache Costea au arătat că au învăţat din greşelile făcute în trecut şi au reuşit să obţină o victorie încântătoare.

Popeşti Leordeni şi Unirea Slobozia promiteau întâlnirea cea mai echilibrată a rundei într-o serie în care patru-cinci formaţii speră deocamdată la primul loc promovabil. Gazdele au început avântat şi în minutul 3 Florin Neaţă este lansat în adâncime, păcăleşte ieşirea la ofsaid dar este blocat la timp de plonjonul perfect al lui Leo Dobre.

Ilfovenii punctează la impresia artistică prin pase repetate în treimea neutră dar de la 40 metri de poarta Unirii începe greul, densitate mare de jucători şi două linii defensive instruite să distrugă tot.

Sătul să tot încerce pătrunderile individuale, în minutul 17 căpitanul Dumitru Nicuşor trage cu sete de la 35 metri dintr-o lovitură liberă însă mingea se duce puţin peste poartă după ce portarul Dobre o împinge pentru mai multă siguranţă peste transversală.

Imediat Unirea Slobozia dă semne că a făcut deplasarea nu doar să se apere şi Florin Bălan şutează cu sete din afara careului dar portarul Răzvan Stoica este atent şi reţine în doi timpi.

Finalul de repriză se metamorfozează într-o bătălie surdă pentru minge cu dueluri fizice peste limita regulamentului şi mai mult se stă decât se joacă, faulturile repetate alterând evident din cursivitatea jocului.

Unirea Slobozia are o bună oportunitate de a deschide scorul în minutul 38: mingea sare norocos la Marian Şerban, acesta intră în careu iar şutul contrat de un fundaş nu ia suficientă boltă pentru a-l învinge pe portar.

Cinci minute decisive

La pauză antrenorul Enache Costea îl trimite pe teren pe Nelu Bucă şi prima atingere de minge schimbă tabela de marcaj în minutul 47: Mihăiţă Năstase scapă de alunecarea disperată a unui fundaş şi centrează perfect în careul mic unde atacantul pune latul şi-l învinge pe portar.

Gazdele acuză şocul şi un minut mai târziu Nelu Bucă este lansat în careu de Adrian Răduca dar Anghilini deviază în ultimul moment mingea în corner. Lovitura de colţ este foarte bine executată de Constantin Toma iar reluarea cu capul a lui Romeo Soare duce mingea puţin peste transversală.

Golul doi care plutea în aer cade în minutul 50, minge recuperată la mijlocul terenului de Florinel Ibrian, pasă încântătoare printre fundaşi la Mihăiţă Năstase care din viteză îl execută cu un şut plasat pe portar. Tot Năstase scapă în flanc, căpitanul gazdelor încearcă să-l oprească prin fault dar se auto-accidentează şi este obligat să iasă de pe teren. Nelu Bucă are şansa „dublei” în minutul 62, şut în diagonală reţinut cu şansă de portar pe linia porţii.

Gazdele nu renunţă la ideea obţinerii măcar a unui punct din confruntarea cu Unirea şi reuşesc să împingă jocul înspre careul supraaglomerat al oaspeţilor, dintr-o fază prelungită de atac Anghel se trezeşte cu mingea la picior în interiorul careului însă Leo Dobre este atent şi reţine.

Florin Neaţă are în minutul 70 cea mai mare ocazie a reprizei, reluare din foarfecă pe spate dar Leo Dobre are reflexe de felină şi scoate mingea de sub transversală. Presiunea gazdelor le aduce o nouă ocazie, corner bătut repede până la Romanescu, dribling scurt şi şut la rădăcina barei însă Leo Dobre este în zi de graţie şi întinde degetele la timp.

Unirea Slobozia dă lovitura de graţie în minutul 82: nou-intratul Ene recuperează o minge şi o trimite la bătaie spre careul advers, portarul Răzvan Stoica iese la 20 metri de poartă dar în locul unei degajări „bărbiereşte” mingea care sare la Mihăiţă Năstase şi atacantul Unirii nu face decât s-o şuteze cu sete în poarta goală.

Enache Costea îl trimite pe teren în ultimele cinci minute şi pe Rică Dragomir, fotbalist ce-şi face debutul în liga a treia la doar 16 ani, moment în care peste arenă se abate o ploaie torenţială ce-l determină pe central să fluiere finalul meciului cu doar un minut peste cele 90 regulamentare. (DĂ CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!)

 SC POPEŞTI LEORDENI: Stoica, Anghel, Dumitru, Moldoveanu, Anghilini, Vincene, Dinu, Ilie, Stîngă, Precup, Neaţă. Au mai jucat: Romanescu, Lalciu, Nica. Antrenor: Dan Păun.

 UNIREA SLOBOZIA: Dobre, Suciu, Milotin, Soare, Toma, Gherasim, Ibrian, Răduca, Bălan, Năstase, Şerban. Au mai jucat: Bucă, Ene, Teodorescu, Dragomir. Antrenor: Enache Costea.

 

Related posts