Favorite Sport 

Unirea Slobozia câștigă primul meci oficial din 2022 cu frâna de mână trasă

Unirea Slobozia s-a impus la pas în deplasare în fața echipei Dacia Unirea Brăila în primul meci din Liga 2 din acest an.

Unirea Slobozia câștigă primul meci oficial din 2022 cu frâna de mână trasă.

Trei goluri au marcat fotbaliștii pregătiți de Adrian Mihalcea, fără a primit vreunul, pentru trei puncte importante în vederea atingerii obiectivului, un loc în primele 10 echipe după sezonul regular.

Unirea Slobozia și-a asigurat rapid liniștea

Florinel Ibrian dă primele emoții la poarta gazdelor în minutul 5, centrare foarte bună a lui Afalna și reluare cu capul, minge reținută de portar.

Gazdele replică imediat prin Petrache, șutul în diagonală al acestuia trecând periculos de aproape de bara din dreapta porții apărată de tânărul Cristian Ciupercă.

Peste doar 60 de secunde Unirea Slobozia beneficiază de o lovitură de la 11 metri acordată la un fault comis asupra lui Gulceac. Execută sigur căpitanul Constantin Toma și oaspeții conduc din minutul 8.

Golul înscris aduce liniștea în tabăra oaspeților și aceștia trec mai degrabă la un joc de posesie în treimea neutră, ajutați și de brăilenii incapabili să spargă defensiva exactă asigurată mai ales de Dinu și de Perju.

Zoua își încearcă norocul în minutul 25 cu un șut violent de la 30 metri, minge puțin peste transversală și ratarea este taxată imediat de adversari cu al doilea gol.

Acțiune pe dreapta purtată de Ibrian, mingea este degajată greșit spre centrul careului până la atacantul Vadim Gulceac, șut fără preluare de la 14 metri, imposibil de apărat de Duță.

Repriza se încheie cu o șarjă ofensivă a lui Afalna dar mingea trimisă din 8 metri este respinsă în lateral de portar.

Unirea câștigă dar nu urcă în clasament

Partea secundă și-a păstrat aspectul, cu mulți jucători de la Unirea Slobozia parcă neconectați la primul meci oficial din 2022, spre nemulțumirea antrenorului Adrian Mihalcea.

Gulceac are în minutul 60 mingea la 6 metri de poartă dar o trimite în brațele portarului pentru ca în minutul 65 Mustacă, abia intrat pe teren, să-l dribleze pe portar, intră în unghi dar în locul unei pase la Afalna care era singur la 7 metri de poartă vinde ușor mingea gazdelor cu un șut direct în plasa laterală.

Cinci minute mai târziu, Constantin Toma este aproape să înscrie dintr-o lovitură liberă de la 17 metri, lateral dreapta, balonul trimis cu efect fiind scos de sub transversală.

Adrian Mihalcea încearcă să dinamizeze atacul și pe teren apar Bolohan și Ivan, cel care croșetează frumos prin apărare, scapă de doi adversari dar mingea șutată este respinsă în corner.

Tot Ivan insistă în prelungirile meciului și este faultat de Bădilaș, Unirea Slobozia beneficiind de a doua lovitură de pedeapsă din meci. Trage în același colț Constantin Toma și echipa sa câștigă cu 3 – 0 meciul de la Brăila. (CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!)

Unirea Slobozia adaugă trei puncte la zestrea acestui sezon dar nu urcă nici măcar un loc, celelalte trei echipe angrenate în lupta pentru două locuri în play-off câștigând și ele.

Trupa lui Adrian Mihalcea va juca săptămâna viitoare tot în deplasare, la altă echipă aflată în suferință, Dunărea Călărași, formație ce nu poate urca mai sus de locul 17 după etapa 17.

DACIA UNIREA BRĂILA: Duță – Sava, Mocanu, Moroianu, Bădilaș, Petrache, Ziepop, Zoua, Robu, Vartolomei, Dușu. Au mai jucat: Passi, Palade, Ghiță, Borosu, Gheorghiu. Antrenor: Laurențiu Ivan.

UNIREA SLOBOZIA: Ciupercă – Ibrian, Dinu, Perju, Toma, Coadă, Cruceru, Silaghi, Greu, Afalna, Gulceac. Au mai jucat: Mustacă, Gherghiceanu, Bolohan, Ivan, Lemnaru. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Related posts