Administrație Favorite Finanţări 

Fetești: Proiecte europene de 16 milioane euro, în plină implementare

Fetești are în acest moment demarate procedurile de achiziție în două proiecte cu finanțare europeană cu impact major în creșterea calității vieții.

Fetești a deschis licitația pentru achiziția autobuzelor electrice și microbuzelor ce vor asigura un transport public modern în municipiul situat în partea de est a județului Ialomița.

Am început proiectul de 11 milioane euro pe sistemul integrat de transport public, iar străzile din acest proiect au fost frezate și pregătite pentru aplicarea stratului de asfalt.

Se lucrează la autobaza ce trebuie construită în cadrul aceluiași proiect, lucrările sunt avansate. Am scos la licitație achiziția autobuzelor electrice, este vorba de zece autobuze electrice și două microbuze.”, spune Laurențiu Șonchereche, primarul municipiului Fetești.

Un al doilea proiect european important pentru locuitorii din Fetești este realizarea unui centru multifuncțional, proiect ce cuprinde și modernizarea a cinci străzi din localitate.

Am semnat în luna ianuarie contractul de finanțare în valoare de aproape 5 milioane euro pentru realizarea centrului multifuncțional și asfaltarea a cinci străzi. Cele două componente au fost scoase separat la licitație, tocmai pentru a scurta la maxim termenul de execuție al lucrărilor.”, anunță Laurențiu Șonchereche.

Este vorba de lucrări de refacere a părții carosabile, rigole și trotuare pe un total de 3,3 km pe străzile 1 Decembrie, Carpați, Jandarmeriei, Independenței și Sirenei.

Related posts