Favorite Sport 

Unirea Slobozia câștigă trei puncte importante cu CSM Alexandria

Unirea Slobozia s-a impus la limită pe teren propriu și joacă etapa viitoare în deplasare cu CS Șelimbăr pentru a trece pe primul loc în Liga 2.

Unirea Slobozia a suferit mult pentru cele trei puncte importante pe care le-a câștigat pe teren propriu cu modesta CSM Alexandria.

Venită la Slobozia să-și vândă scump pielea și să reziste fără gol primit, echipa din Teleorman s-a masat bine în fața careului propriu, a făcut un presing agresiv și eficient iar construcția gazdelor a avut de suferit.

Portarul Rus, salvatorul echipei

Unirea Slobozia a încercat să desfacă lacătul defensivei adverse cu acțiuni în flancuri încheiate cu centrări în fața porții, la cea din minutul 16 semnată de Toma mingea trimisă cu capul de Dinu trecând peste transversală.

Oaspeții încearcă peste un minut să creeze pericol, șut Stancu de la 20 metri, puțin peste poartă. Îl imită în minutul 27 Neagu, acesta căutând vinclul cu un șut cu boltă de la marginea careului, mingea trece foarte aproape de încheietura barelor.

Presiuna oaspeților le aduce și cea mai mare șansă de gol în meciul de la Slobozia în minutul 33. Horșia intră cu mingea la picior în careu, este întâmpinat de Coadă care pune un picior în față și jucătorul de la CSM Alexandria știe să cadă suficient cât să-l convingă pe central că a fost faultat.

Lovitura de la 11 metri ușor acordată este executată însă slab de Stancu, șut la semi-înălțime, pe mijlocul porții, minge scoasă de portarul Rusu cu piciorul drept, ca la handbal, peste poartă!

Unirea înțelege că nu e de glumit și încearcă imediat să riposteze în atac însă nu are ce face în fața unei apărări supra-aglomerate și alege varianta șuturilor de la distanță.

O fac, pe rând, Dinu, în minutul 41, (șut violent de la 30 metri, minge trimisă puțin peste transversală) și Coadă, în minutul 45, (șut de la punctul cu var, mingea se duce mult peste poartă, jucătorul acuzând că aceasta a sărit dintr-un smoc de iarbă).

Afalna marchează un gol de trei puncte

Scenariul primei reprize s-a repetat și după revenirea echipelor de la cabine, cu aceeași luptă în treimea adversă, un fotbal neplăcut pentru cei 2.000 de spectatori din tribune.

Era evident că o astfel de încrâncenare nu poate fi decisă decât de o eroare gravă într-una dintre defensive și, spre bucuria gazdelor, aceasta a venit în minutul 61.

Fundașul Dinu încearcă să îndepărteze pericolul din apărare, îl vede pe Afalna la centrul terenului și trimite o minge înaltă, de urmărire.

Georgescu este indecis și ezită să respingă mingea cu capul, o lasă să cadă, Afalna este inspirat și o lobează peste portarul Cristică iar Unirea Slobozia deschide scorul.

Trei minute mai târziu gazdele își pot dubla avantajul, Aflana pătrunde pe dreapta, mingea este întoarsă pentru șutul lui Coadă, dar execuția o duce la un metru de bara din dreapta.

Finalul de meci a fost tensionat, caracterizat de o mulțime de întreruperi, singura fază notabilă fiind șutul în forță din ultimul minut al lui Șandru, minge boxată în față de portarul oaspeților.

DĂ CLICK AICI PENTRU FOTOGRAFII DE LA MECI!

Unirea Slobozia câștigă cu 1 – 0 meciul cu CSM Alexandria și rămâne pe locul 2 în Liga 2, cu 18 puncte strânse din opt meciuri.

Etapa viitoare, trupa lui Adrian Mihalcea joacă în deplasare cu CSC Șelimbăr, formație aflată pe primul loc în campionat, cu două puncte avans.

 UNIREA Slobozia: Rusu – Aioanei, Dinu, Pospielov, Toma, Coadă, Ekollo, Afalna, Atanase, Cojocari, Vlăsceanu. Au mai jucat: Paiconel, Lazăr, Ibrian, Șandru, Melniciuc. Antrenor principal: Adrian Mihalcea.

CSM Alexandria: Cristică – Voicu, Nicola, Georgescu, Lupoaică, Stancu, Neagu, Baican, Horșia, Nedelea, Dodoi. Au mai jucat: Împungerouă, Cană, Jerdea, Mogoș, Iakabfi. Antrenor principal: Alin Pînzaru.

Related posts