Favorite Sport 

UNIREA SLOBOZIA – CS TUNARI 0 – 0: Rezultat final influenţat de deciziile greşite ale centralului

GREŞELI. Centralul Dragoş Piriu a trecut cu vederea două faulturi în interiorul careului oaspeţilor iar pe al treilea l-a mutat în afara suprafeţei de pedeapsă!

Unirea Slobozia şi CS Tunari s-au întâlnit sâmbătă la Slobozia pentru un meci în care fiecare echipă ţintea locul 2. Despărţite de un singur punct în clasament, echipele de pe locurile 2, respectiv 3, au abordat diferit meciul: gazdele preocupate să atace şi să marcheze şi oaspeţii dispuşi doar la antijoc şi să rupă din cursivitatea meciului pentru a ţine cât mai mult de un scor alb pe tabelă.

Sfert de oră de foc la poarta „Tunarilor”

Un minut trecuse din meci când Unirea beneficiază de prima lovitură de colţ. Toma centrează pe 6 metri iar portarul Perianu îl ia în braţe pe atacantul Marc Khalil şi îl trânteşte la pământ. Centralul Dragoş Piriu vede dar consideră, probabil, că este prea devreme să acorde cuvenita lovitură de pedeapsă, de parcă loviturile de la 11 metri se acordă doar după un anumit timp de joc! Două minute mai târziu Unirea are o lovitură liberă din 20 metri însă şutul lui Pîslaru trece la o palmă peste vinclu. Presiunea se menţine constantă la poarta oaspeţilor şi în minutul 10 apare o dublă ocazie: centrare Răduca, mingea ajunge la Gherasim care trage tare din unghi la rădăcina barei dar Perianu este atent şi scoate în faţă până la Bucurică iar şutul acestuia este blocat de plonjonul disperat al fundaşului Ciortan. Urmează şutul din afara careului al lui Răduca, puţin pe lângă bară, şi oaspeţii încep să iasă din încercuire cu pase scurte în zona mediană. Apărarea celor de la Tunari răsuflă uşurată doar până în minutul 30 atunci când Soare este găsit în interiorul careului dar este împiedicat să lovească mingea cu capul chiar sub ochii centralului însă nici de această dată nu se dictează fault şi lovitură de pedeapsă. Imediat se petrece primul şi singurul şut pe poarta Unirii expediat de CS Tunari, autor mijlocaşul Drăgan, cel mai bun fotbalist de la ilfoveni, un şut din prima de la 30 metri pe centru şi uşor de reţinut de Cristică.

Greşeală enormă cu zece minute înainte de final

Partea secundă începe în aceeaşi notă de dominare totală oferită de jucătorii lui Ion Ionescu însă clarviziunea lipseşte la momentul ultimei pase, centrările înalte venite din benzi fiind pradă uşoară pentru portarul Perianu. Ratează o ocazie foarte mare Adăscăliţei, şut din zece metri lateral dreapta scos in-extremis, îl imită apoi Pîslaru de pe partea opusă. CS Tunari este incapabilă să facă faţă jocului în viteză şi nu leagă mai mult de două – trei pase şi cei 300 de spectatori zgribuliţi aşteaptă golul. Aceştia oftează în minutul 65 la cornerul executat direct pe poartă de Drăguţ şi scos de sub transversală pentru ca în minutul 79 să ia foc la cea mai mare greşeală de arbitraj a meciului. Tânărul Năstase îi ia faţa fundaşului Ghinea, este lovit în pulpă şi centralul sancţionează faultul evident dar mută lovitura în afara careului deşi ambii jucători se aflau în interiorul acestuia! Protestele nu sunt luate în seamă şi lovitura liberă rămâne fără rezultat. La fel cum aveau să rămână şi ultimele şarje ofensive de pe final semnate de Bucurică şi Toma iar meciul se încheie cu tabela imaculată.

UNIREA Slobozia: Cristică, Drăguţ, Lazăr, Soare, Bucurică, Gherasim, Khalil, Pîslaru, Toma, Adăscăliţei, Răduca. Au mai jucat: Năstase, Teodorescu, Topor. Antrenor: Ion Ionescu.

CS Tunari: Perianu, Ghinea, Ciortan, Burlacu, Barabaş, Braga, Drăgan, Badea, Rotaru, Iordache, Oşca. Au mai jucat: Chira, Neculai. Antrenor: Tudorel Dumitru.

Related posts