Favorite Sport 

Unirea Slobozia încheie neînvinsă în ultimul meci din deplasare în Liga 2

Unirea Slobozia a terminat la egalitate, scor 0 – 0, meciul din deplasare cu Concordia Chiajna și își consolidează poziția pe podium.

Unirea Slobozia a obținut ce și-a propus din ultime deplasare în Liga 2 din 2023, un meci în care să nu piardă.

Chiar dacă a jucat mai bine decât formația gazdă, trupa lui Adrian Mihalcea nu a reușit să concretizeze cu gol dominarea cvasi-totată iar partida disputată pe o ploaie deasă și rece s-a terminat cu scorul din primul minut.

Unirea Slobozia a dictat ritmul pe teren

Adrian Mihalcea le-a cerut fotbaliștilor săi seriozitate și implicare încă din primul minut al meciului de la Chiajna și răspunsul a fost unul pe măsura solicitării.

Primii la minge, arțăgoși și deciși să nu-și lase adversarii să pătrundă spre poarta lui Rusu, jucătorii de la Unirea puteau deschide rapid scorul.

Vlăsceanu a pătruns decis pe stânga, a intrat în careu și a întoars mingea pentru șutul din prima al lui Dorobanțu, minge scoasă cu greu de portar de la rădăcina barei.

La mijlocul reprizei, fundașul Gabriel Lazăr putea înscrie din nou cum o făcuse în meciul cu FC Argeș dar lovitura cu capul din 6 metri, după o centrare a insipiratului Toma, este respinsă cu greu în lateral de Oncescu.

În minutul 37 Afalna pasează în adâncime pentru Ekollo, acesta este talonat de fundașul Corbu, cade și invocă o lovitură dar a fost prea puțin pentru a primi o lovitură de la 11 metri.

Concordia Chiajna s-a aprins imediat după pauză dar s-a stins într-un sfert de oră

Eric Lincar, antrenorul gazdelor, a mutat imediat după odihnă și Concordia Chiajna a pus stăpânire pe zona mediană, împingând jocul spre poarta oaspeților.

În minutul 54 Hlistei centrează de pe stânga, Moise este în fața lui Pospielov dar lovitura cu capul de la 7 metri trimite mingea pe lângă poartă.

Câteva minute mai târziu, la un corner de pe dreapta, Rareș Lazăr scapă de marcaj și trimite cu capul mingea pe lângă poartă.

Lui Adrian Mihalcea nu-i place ce vede și îl trimite pe teren pe atacantul Zukanovic în locul lui Ekollo pentru a împinge din nou meciul spre careul aders.

Mutarea se dovedește utilă iar iureșul Concordiei dispare la fel de repede cum apăruse iar în minutul 60 se consumă cea mai mare ocazie de gol a Unirii.

Minge trimisă în careu la Zukanovic, deviere cu câlcâiul, Aflana întoarce la Dorobanțu iar mingea șutată în forță de acesta este deviată la timp de Gerson și golul este evitat.

Imediat este rândul gazdelor să ceară în van o lovitură de la 11 metri, la o cădere teatrală a lui Rareș Lazăr, la care centralul face corect semn că nu a fost nimic neregulamentar la duelul cu Dorobanțu.

Ratează apoi Afalna, cu un șut slab din interiorul careului mic iar finalul este dominat teritorial de Unirea Slobozia care ține jocul departe de propria poartă și își atinge obiectivul de meci.

Concordia Chiajna – Unirea Slobozia se termină 0 – 0 iar echipa lui Adrian Mihalcea, cu 28 de puncte, este pe locul 3 în Liga 2 și prima echipă cu drept de promovare în Liga Națională. (FOTO: sportpictures.eu)

Formațiile din fața sa, CSC Șelimbăr (locul 1, 31 puncte) și Corvinul Hunedoara (locul 2, 28 puncte) nu vor putea promova chiar dacă la finalul sezonul regular vor prinde unul dintre cele șase locuri de play-off.

Unirea Slobozia încheie anul 2023 cu un meci pe teren propriu, programat sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 11.30, atunci când la Slobozia vine echipa Ceahlăul Piatra Neamț, locul 6 după 14 etape.

CONCORDIA CHIAJNA: Oncescu _ Corbu, Stănică, Gerson, Dumbravă, Codrea, Lazăr, Ghimfuș, Moise, Hlistei, Bălan. Au mai jucat: Burcea, Achim, Tucaliuc, Dulca. Antrenor: Erik Lincar.

UNIREA SLOBOZIA: Rusu – Ibrian, Lazăr, Pospielov, Toma, Coadă, Pacionel, Dorobanțu, Ekollo, Vlăsceanu, Afalna. Au mai jucat: Zukanovic, Atanase. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Related posts