Favorite Sport 

Unirea Slobozia pierde două puncte mari pe teren propriu

Unirea Slobozia rămâne pe podium în Liga 2 după remiza fără goluri cu Politehnica Iași. Adversarii nu au tras vreun șut pe poartă!

Unirea Slobozia pierde două puncte mari pe teren propriu. Echipa pregătită de Enache Costea nu a reușit să străpungă apărarea celor de la Politehnica Iași, echipă venită la Slobozia doar să se apere.

Oaspeții nu au reușit să trimită măcar un șut pe poarta adversă dar se întorc în Moldova cu un punct pe cât de mare, pe atât de nemeritat.

Prima repriză: nimic la nimic

Miza jocului și-a pus amprenta pe jocul ambelor echipe, aflate înaintea etapei pe primele două locuri în Liga 2.

Preocupate mai mult să nu primească gol, cele două formații s-au strâns în treimea neutră și au încercat în zadar să surprindă prin contraatacuri.

Fazele fixe (lovituri libere și cornere) au fost folosite eminamente pentru mingi înalte, aruncate la bătaie în centrul careului, fără rezultate notabile în plan ofensiv.

Cu indulgență putem trece la acest capitol șutul din minutul 30 expediat de Plokhotniuk de la 16 metri, fără forță, cu minge trimisă metri buni pe lângă bara din dreapta.

Un fotbal deloc plăcut ochiului pentru cei peste o mie de spectatori ce așteptau altceva de la două dintre cele mai bune echipe din eșalonul secund.

Repriza a doua: Unirea a avut un penalty neacordat, un gol anulat și o bară pe final

Cu totul altfel aveau să arate lucrurile după odihnă. Unirea Slobozia a revenit de la cabine decisă să tranșeze jocul în favoarea sa și oaspeții au fost obligați să facă pasul înapoi, axându-se doar pe apărare.

În minutul 50 Silaghi centrează din viteză de pe dreapta, Ekollo lovește mingea cu capul din zona punctului cu var și o trimite pe lângă poartă.

Cinci minute mai târziu, același Ekollo trage puternic de la 20 metri, mingea se duce la colțul din stânga însă portarul Knoflach respinge în ultima clipă.

Antrenorii celor două echipe fac schimbări în formule de start dar aspectul general al jocului nu se schimbă și gazdele pot beneficia în minutul 70 de un autogol: centrare Dorobanțu, fundașul Plămadă vrea să respingă cu capul dar trimite mingea periculos, la o palmă peste transversală!

Incisivul Ekollo este apoi faultat în careu de Del Priore care-i dă peste picior chiar sub ochii centralului însă acesta se face că nu vede și nu acordă cuvenita lovitură de pedeapsă.

Sunt mulțumit la modul general de joc, în special în partea a doua, chiar dacă poate nu avem precizie la finalizare. N-am de că să fiu supărat, chiar dacă eu consider că am pierdut două puncte. (COSTEL ENACHE, antrenor UNIREA Slobozia)

În minutul 76 Coadă își încearcă și el norocul cu un șut expediat în diagonală, scos cu greu în lateral, pentru ca în minutul 82 Golda să trimită mingea în poartă, gol anulat la semnalizarea tușierului.

Același Golda are ghinion cu două minute înainte de final când trage plasat de la 20 metri, portarul este bătut însă este salvat de bara transversală.

În prelungirile partidei șutul lui Ibrian de la 25 metri lateral dreapta duce mingea puțin peste transversală. (DĂ CLICK AICI pentru galerie foto de la meci!)

Politehnica Iași pleacă de la Slobozia cu un punct nemeritat, lucru recunoscut sportiv de Claudiu Niculescu, antrenorul oaspeților.

UNIREA Slobozia: Contra – Ibrian, Dinu, Toma, Perju, Coadă, Ekollo, Boțogan, Silaghi, Afalna, Rus. Au mai jucat: Dorobanțu, Bolohan, Cruceru, Golda. Antrenor: Costel Enache.

POLITENICA Iași: Knoflach – Matrac, Plămadă, Tincu, Ciaun, Marchioni, Del Priore, Bujor, Roman, Hunte, Plokhotniuk. Au mai jucat: Hlisei, Tomczyk, Ștefanovici, Fosu-Mensah, Dumitru. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Related posts