Sport 

Unirea Slobozia pierde la Buzău un meci cu decizii controversate de arbitraj

Unirea Slobozia a fost depășită cu 2 – 0 de Gloria Buzău într-o partidă în care gazdele au primit ușor o lovitură de la 11 metri și oaspeților li s-a anulat aiurea un gol valabil.

Unirea Slobozia nu a reușit să-și păstreze invincibilitatea în meciurile oficiale din 2021 și a pierdut în deplasare cu Gloria Buzău.

Meciul de la Buzău s-a jucat pe o vreme de iarnă autentică, minus 6 grade resimțite la firul ierbii și un vânt tăios și deranjant pentru fotbaliști.

Frigul, probabil, și-a pus amprenta și pe maniera de arbitraj a centralului Vladimir Andrei Nagy care a luat două decizii cel puțin discutabile, ambele în favoarea gazdelor.

Prima dintre ele, după doar șapte minute de joc, când a acordat foarte ușor o lovitură de la 11 metri pentru Gloria Buzău la un duel pentru minge între fundașul Trucă și atacantul Ciobanu.

Fundașul Unirii Slobozia își talonează adversarul iar cade ca secerat și centralul indică punctul cu var, ignorând protestele oaspeților.

Execută sigur pe el Cosmin Tucaliuc și din minutul 7 Gloria Buzău își procură un avantaj nesperat. Unirea Slobozia încearcă să reintre rapid în joc și presează la mijlocul terenului dar își bate joc prea ușor de două ocazii mari de a marca.

În minutul 17, Răduca execută un corner de pe dreapta, mingea ajunge la Suciu care este singur la marginea careului de 6 metri dar șutul în forță se duce peste transversală.

Cinci minute mai târziu oaspeții lucrează o fază cursivă de atac, Vasile Bogdan trage plasat de la 25 metri, portarul Stoian respinge cu greu în față iar Răduca șutează pe lângă poarta goală.

Gazdele simt pericolul și intensifică acțiunile de atac mai ales prin combinații în doi purtate pe benzi și în minutul 27 Ciobanu șutează din unghi însă portarul Gurău este atent și respinge în corner.

Tot Gloria Buzău are o ocazie mare de gol în minutul 38, atunci când autorul golului profită de o respingere greșită a lui Gurău și reia cu capul la o palmă de bara laterală.

Gol anulat aiurea de arbitrul de centru

Adrian Mihalcea îl trimite pe teren imediat după pauză pe Christ Afalna în locul lui Adrian Moldovan, acestea șutează în minutul 47 din întoarcere și trimite mingea la rădăcina barei însă portarul gazdelor este atent și respinge în corner.

Unirea Slobozia presează, recuperează rapid mingea și încearcă prin cuplul de atacanți Diarra – Afalna să destabilizeze apărarea adversă însă lipsește ultima execuție.

Cum se întâmplă de multe ori în fotbal, echipa care-și dorește mai mult nu este neapărat și cea norocoasă și în minutul 63 Gloria Buzău înscrie la o fază în care ghinionul s-a ținut scai de apărarea oaspeților.

Pațurcă primește mingea la colțul careului de 16 metri, trage nu foarte plasat, portarul Gurău respinge însă nefericit direct în piciorul fundașului Dinu și mingea se duce în plasă.

Unirea Slobozia repune de la centru, se aruncă în atac și scoate o lovitură de colț. Execută Răduca, portarul gazdelor iese aiurea pe sub minge, nu ajunge la ea, Ibrian reia cu capul și o trimite în poartă dar centralul anulează greșit golul pe motiv de fault în atac, impresionat de așa-zisa durere afișată la impresia artistică de portar.

Faza surprinsă pe camerele de luat vederi arată clar cum arbitrul de centru pune umărul la victoria gazdelor prin anularea unui gol valabil înscris de Unirea Slobozia. (Faza golului anulat poate fi văzută la minutul 1.30.01)

La noi a fost gol valabil, nu a fost fault la portar, pentru că arbitrul asta a semnalizat, fault la portar. E o greșeală la 2 – 0, poate reintram în joc.” (ADRIAN MIHALCEA, pentru liga2.prosport.ro)

Diarra își încearcă apoi norocul în minutul 71 cu un șut din afara careului, de la 18 metri poziție centrală, minge reținută de portar, și jocul se stinge încet-încet până spre final fără a mai consemna ocazii mari de gol.

În prelungiri Trașcu are posibilitatea golului de onoare dar mingea trimisă din voleu din afara careului se scurge pe plasa laterală.

Unirea Slobozia pleacă fără punct de la Buzău (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECI!) și rămâne pe locul 17 în clasamentul Ligii 2 înaintea partidei cu Rapid București de pe teren propriu, programată duminică, 14 martie, de la ora 13.45.

GLORIA Buzău: Stoian – Pîrvulescu, Vîrtej, Perju, Toma, Balgiu, Pațurcă, Ciobanu, Tucaliuc, Chică, Petre. Au mai jucat: Iurcu, Nedelea, Roșu, Poștoarcă. Antrenor: Ilie Stan.

UNIREA Slobozia: Gurău – Ghiță, Suciu, Ibrian, Trucă, Bogdan, Trașcu, Danciu, Diarra, Moldovan, Răduca. Au mai jucat: Dinu, Afalna, Adăscăliței, Ciobanu, Ozkara. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Related posts