Favorite Sport 

Rapid deraiat la Slobozia

Rapid București a pierdut meciul disputat cu Unirea Slobozia. Echipa lui Adrian Mihalcea câștigă trei puncte de oxigen în lupta pentru supraviețuire.

Rapid a fost deraiat la Slobozia de o echipă Unirea care a jucat în primul rând cu inima.

Plecați cu gândul să nu piardă, fotbaliștii pregătiți de Adrian Mihalcea au ieșit de pe gazon aureolați de o victorie mare în contextul unui final de sezon regular teribil de echilibrat.

Trei puncte ce trebuie dublate de o nouă victorie pe teren propriu cu Metaloglobus, la finalul acestei săptămâni, orice alt rezultat anulând victoria superbă cu Rapid.

Jucătorii de la Rapid, surprinși de ambiția gazdelor

Sfertul de oră tradițional de tatonare a fost respectat pe terenul din Slobozia, Unirea și Rapid încercând în primele minute să citească tactica adversarilor.

A rezultat un meci pe contre, cu mingea disputată mai mult la centrul terenului, în treimea neutră.

Dintr-o astfel de dispută care nu anunța mare lucru, Florică greșește preluarea și scapă mingea spre propriul careu după care în încercarea de a recupera îl faultează pe Adăscăliței.

Căpitanul Constantin Toma execută lovitura de pedeapsă, portarul Moldovan este pe direcția mingii dar aceasta trece pe sub el și din minutul 19 Unirea Slobozia preia conducerea pe tabela de marcaj.

Rapid realizează că nu-i de glumă cu gazdele și încearcă să reintre în joc printr-un gol marcat cât mai repede.

Oaspeții cer inutil 11 metri exact la mijlocul reprizei, la un duel unul la unul în careul Unirii Slobozia, cu fundașul Ghiță și atacantul Ioniță ținându-se reciproc.

Cinci minute mai târziu același Ioniță primește mingea în stânga careului, scoate în spate la Zunic care însă pune latul la 15 metri de poartă iar Gurău prinde fără emoții.

Scăpați cu bine, fotbaliștii lui Mihalcea dau cu piciorul unei șanse uriașe de a face 2 – 0 pe tabela de marcaj în minutul 32.

Diarra este lansat pe dreapta, intră în careu și centrează, Moldovan respinge în față până la Danciu care de pe linia de 6 metri îl ia la țintă pe Voicu, întors cu spatele pe linia porții, iar mingea sare în corner.

Unirea își trece apoi în cont o altă situație importantă de gol: era minutul 39 când mingea centrată de Ciobanu peste toată apărarea este reluată cu capul de Adăscăliței, portarul este spectator dar mingea se duce la o palmă de bara laterală.

Unirea Slobozia, gol anulat dar victorie în fața echipei Rapid București

Antrenorul Nicolae Grigore face trei schimbări la pauză în garnitura Rapidului în încercarea de a întoarce scorul în favoarea echipei sale.

Portarul Gurău este ocrotit de șansă în minutul 49, la o lovitură liberă poziție centrală executată de Ioniță de la 28 metri mingea este deviată de zid și trece foarte aproape de bara laterală.

Unirea Slobozia reacționează ca o echipă matură și în minutul 52 trimite mingea în poartă: lovitură liberă executată de Toma din stânga, Lazăr iese dintre adversari și înscrie cu o lovitură de cap dar tușierul semnalizează eronat poziție afară din joc.

Gazdele protestează și nu sunt atente că Rapid a repus mingea în joc iar pe fondul lipsei de organizări defensive oaspeții reușesc să egaleze: Bălan pasează printre portar și linia de fundași până la Hlisei care îndeplinește formalitatea din 4 metri.

Gazdele iau foc pentru că în loc de 2 – 0 tabela arată 1 – 1 dar nu au de ales și trebuie să-și reia acțiunile ofensive pentru a marca din nou.

Rapid scapă cu fața curată în minutul 61, portarul Moldovan iese aiurea la o centrare și boxează pe lângă mingea care ajunge în centrul careului la Diarra dar semi-foarfeca pe spate a acestuia trimite mingea mult peste poartă.

Zece minute mai târziu acesta nu mai ratează ținta: pasă lungă de urmărire, Zunic se înalță și trimite cu capul spre portar dar o face suficient de încet pentru ca Sory Diarra să salte mingea peste portar și să înscrie în poarta goală.

Rapid cade definitiv și Unirea Slobozia poate închide definitiv conturile în minutul 75, la o acțiune individuală de toată frumusețea semnată de Adăscăliței dar finalizată cu șut în forță din unghi în portar în timp ce pe șase metri doi coechipieri erau nemarcați.

Nervii cedează și Voicu, căpitanul oaspeților, pleacă mai devreme la dușuri după ce primește cartonașul roșu după ce a solicitat vehement lovitură de la 11 metri la o fază la care un coechipier de-al său l-a lovit pe portarul Gurău cu piciorul.

Meciul se încheie cu Unirea Slobozia în atac, nou-intratul Adrian Moldovan este lansat de alt coleg venit de pe bancă, Afalna, dar mingea șutată este deviată și se duce în lateral.

Orice punct contează și sincer, la un moment dat, m-aș fi obișnuit și cu un punct obținut contra unei echipe foarte mature. Jucătorii au avut iniță și merită felicitări. Sunt bucuros că am luat trei puncte dar vom sărbători cu apă pentru că trebuie să ne pregătim pentru o victorie cu Metaloglobus.” (ADRIAN MIHALCEA, antrenor Unirea Slobozia)

Unirea Slobozia câștigă cu 2 – 1 (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECI!) și cu trei puncte în plus urcă pe locul 15 în clasament, înaintea ultimelor două meciuri din sezonul regular, pe teren propriu cu Metaloglobus (locul 9) și în deplasare cu Pandurii Târgu Jiu (ultimul loc).

UNIREA Slobozia: Gurău – Ghiță, Lazăr, Ibrian, Toma, Suciu, Trașcu, Ciobanu, Danciu, Diarra, Adăsăliței. Au mai jucat: Afalna, Moldovan, Răduca. Antrenor: Adrian Mihalcea.

RAPID București: Moldovan – Voicu, Dandrea, Zunic, Florică, Jorza, Lazăr, Sefer, Ioniță, Benzar, Bălan. Au mai jucat: Pănoiu, Hlisei, Goge, Ilie, Drăghiceanu. Antrenor: Nicolae Grigore.

Related posts