Sport 

Unirea Slobozia, egal italian cu formația de pe locul 2

Unirea Slobozia a închis poarta în meciul cu ACS ASU Politehnica Timișoara și a obținut un punct mare în fața echipei de pe locul secund din Liga 2.

Unirea Slobozia a remizat în cel mai italian stil, scor 0 – 0, cu ACS ASU Politehnica Timișoara, formație care țintește promovarea în Liga 1.

Formația lui Adrian Mihalcea reușește astfel al doilea rezultat pozitiv din tot atâtea meciuri oficiale disputate în 2021.

Victoria din deplasare, 2 – 0 cu Aerostar Bacău, și remiza fără goluri cu echipa din Timișoara țin Unirea Slobozia pe locul 17 în clasamentul ligii secunde, cu doar patru etape rămase de jucat din sezonul regular.

În fața sa, cu același număr de puncte, 16, echipele Concordia Chiajna și Fotbal Comuna Recea sunt avantajate de golaverajul mai bun.

Faze controversate în cele două careuri

Oaspeții și-au dorit să-și asigure rapid un minim avans pe tabela de marcaj și au creat primele emoții în minutul 4, centrare Sofran din flancul drept, Casado este nemarcat și reia cu capul dar Gurău intervine salvator.

ACS ASU Politehnica Timișoara solicită zece minute mai târziu lovitură de la 11 metri după ce Plazonja cade de lângă fundașul Lazăr însă centralul lasă jocul să curgă.

Unirea Slobozia echilibrează la mijlocul terenului și în minutul 25 centrarea lui Danciu duce mingea în centrul careului de unde Diarra reia spectaculos pe spate și-l întinde serios pe portarul Hindrich.

Peste zece minute este rândul gazdelor să ceară în zadar lovitură de la 11 metri, Diarra intră cu mingea în careu, trece prin dribling de Scutaru însă cade și nu primește decât cartonaș galben pentru simulare.

Nu se sting bine protestele gazdelor că banca Unirii Slobozia sare în picioare în minutul 37: Mera îl lovește cu piciorul în plină figură pe Lazăr, fundașul cade cu buza plină de sânge însă centralul interpretează după bunul plac regulamentul și dă doar cartonaș galben deși se impunea cartonaș roșu.

Finalul de repriză aparține gazdelor care irosesc cea mai mare ocazie a primei părți: Moldovan scoate înapoi pentru șut, Suciu trage în forță de la 25 metri și mingea trece la o palmă peste transversală.

Lazăr este eliminat la o fază la care nu a faultat

ACS ASU Politehnica Timișoara revine decisă de la odihnă și pune stăpânire în mod autoritar de la centrul terenului în sus.

Unirea Slobozia nu reușește să mai lege pasele și să țină de minge iar presiunea oaspeților aduce mingea mai mereu la bătaie în careul lui Gurău unde fundașii reușesc să rezolve situațiile complicate.

Printre atacurile oaspeților, gazdele își procură în minutul 56 o lovitură liberă de pe stânga, execută la colțul scurt Constantin Toma, Diarra lovește mingea cu capul, portarul este spectator dar mingea se duce pe lângă poartă.

Adrian Mihalcea și Dan Alexa, antrenorii celor două echipe, încearcă să ghicească schimbările norocoase dar jocul nu-și schimbă aspectul de mare luptă în care doar o greșeală gravă poate înclina balanța.

La mijlocul reprizei Petre Ivanovici primește o minge la 25 metri de poarta Unirii, trage cu sete însă Gurău este atent și reține în doi timpi, fază la care oaspeții cer din nou în zadar o lovitură de la 11 metri.

Finalul de meci este aruncat în aer de o decizie prostească a centralului Sergiu Mavriche din Bacău, trimis să arbitreze Unirea Slobozia la o săptămână după ce echipa lui Adrian Mihalcea învingea la Bacău!

Corner de pe stânga pentru Unirea, Lazăr sare la cap iar în spatele său Petre Ivanovici cade fără să fie atins pretinzând că a fost lovit.

Centralul atât aștepta și îi arată lui Gabriel Lazăr cartonașul galben. Cum era al doilea după ce îl arătase pe primul cu doar zece minute înainte pentru presupuse proteste, Lazăr este eliminat nemeritat.

Rămași în inferioritate, fotbaliștii Unirii Slobozia fragmentează la maxim jocul în cele cinci minute de prelungire și reușesc să scape fără gol primit. (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECI!)

Unirea Slobozia: Gurău – Ghiță, Lazăr, Ibrian, Toma, Suciu, Trașcu, Danciu, Diarra, Moldovan, Trucă. Au mai jucat: Aflana, Bogdan, Adăscăliței, Răduca. Antrenor: Adrian Mihalcea.

ACS ASU Politehnica Timișoara: Hindrich – Sofran, Scutaru, Mera, Popovici, Cioinac, Casado, Plazonja, Ivanovici, Codrea, Munteanu. Au mai jucat: Rus, Axente, Ignea. Antrenor: Dan Alexa.

Related posts