Sport 

UNIREA SLOBOZIA PRODUCE FOTBALIŞTI VALOROŞI: Mijlocaşul Mihăiţă Lemnaru a fost convocat la echipa naţională U18

SELECŢIE. Mijlocaşul Mihăiţă Lemnaru a participat la selecţia fotbaliştilor sub 18 ani din ligile 2 şi 3 şi i-a determinat pe oficialii FRF să-l convoace pentru dubla confruntare cu Irlanda.

Centrul Naţional de Fotbal de la Buftea a găzduit o acţiune de selecţie pentru jucătorii eligibili pentru echipa naţională a României U18 ce evoluează la formaţii din ligile inferioare. Răsplată a constanţei, seriozităţii în pregătire şi a valorii demonstrate pe teren la meciurile cu Petrolul Ploieşti şi CSM Râmnicu Sărat, pe lista celor 66 de fotbalişti convocaţi şi-a făcut loc şi tânărul din Slobozia Mihăiţă Lemnaru, produs sută la sută al fotbalului local. Impresionaţi de calităţile sale, oficialii din cadrul departamentului de scouting FRF condus de Ion Geolgău au decis că Lemnaru merită să facă parte din lotul României ce va susţine o dublă cu selecţionata similară a Irlandei.

„Sincer nu mă aşteptam să fiu convocat, chiar dacă îmi doream acesta lucru, şi m-am bucurat enorm când am aflat că sunt chemat la Buftea la trialul pentru selecţionata U18. Sunt fericit că le-a plăcut cum am jucat chiar dacă echipa mea a pierdut, sper acum să mă bage să joc cu Irlanda, contează foarte mult pentru mine această exeperinţă.”, a spus după trial tânărul mijlocaş de la Unirea Slobozia. El a ţinut să le mulţumească celor trei antrenori ce i-au ghidat până acum paşii în fotbal: Constantin Prepeliţă, Ion Ionescu şi Enache Costea. „Mulţumiri speciale vreau să le adresez colegilor mei din echipă, şi datorită lor am ajuns la naţională, dacă Unirea Slobozia nu juca bine în meciurile în care am fost monitorizat nici eu nu jucam bine.”, a adăugat Mihăiţă Lemnaru.

„Un copil preocupat de fotbal!”

Ion Ionescu îl ştie pe Mihăiţă Lemnaru de la vârsta de 8 ani, atunci când l-a avut la echipele Clubului Sportiv Şcolar Slobozia. Antrenorul care este responsabil cu grupele de copii şi juniori de la Unirea Slobozia l-a remarcat de mic pe Lemnaru mai ales pentru seriozitatea arătată la antrenamente şi jocuri, lucru din ce în ce mai rar printre fotbaliştii în devenire.

„Mă bucur pentru convocarea lui Mihăiţă, un copil preocupat tot timpul să înveţe, să progreseze iar atunci când în viaţă îţi doreşti cu adevărat ceva şi lupţi pentru acel lucru apar şi satisfacţiile. Este un jucător care mi-a plăcut dintotdeauna în primul rând pentru seriozitatea de care dă dovadă. Disciplina lui în pregătire l-a ajutat să progreseze foarte mult şi asta m-a făcut să-l promovez la echipa mare şi să-l trimit să joace în liga a treia atunci când încă nu împlinise 16 ani. Este un copil care pe faza de închidere poate face multe lucruri bune în timpul unui meci, are determinare şi poziţionare foarte bună. Este un produs al nostru, semn că la acest club antrenorii lucrează aşa cum trebuie cu toţi copiii, indiferent de vârstă.”

Antrenorul Ionescu îşi doreşte pentru fostul său elev să joace din ce în ce mai bine, să fie convocat în continuare la echipa naţională iar Slobozia să se poată mândri cu încă un fotbalist în culorile tricolore după Adrian Mihalcea şi Andrei Prepeliţă.

 

 

 

 

 

 

Related posts