Eveniment 

SEZON ESTIVAL CU ŞPĂGI: Trei poliţişti rutieri de la Autostrada Soarelui au fost reţinuţi pentru luare de mită

DOSAR. Trei agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa au fost reţinuţi pentru 24 de ore într-un dosar instrumentat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa pentru peste 50 infracţiuni de luare de mită! În dosar mai este cercetat un al patrulea agent faţă de care nu s-a luat măsura reţinerii.

Procurorii ialomiţeni, ajutaţi de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, au pus astăzi în mişcare acţiunea penală faţă de patru agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa. Potrivit comunicatului oficial al instituţiei, Andreas-Cristian Condari este cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu şi 15 infracţiuni de luare de mită, Ionuţ-Adrian Măgureanu pentru săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu şi 12 infracţiuni de luare de mită şi Marius-Alexandru Ivanciu, cercetat pentru 3 infracţiuni de abuz în serviciu şi 24 de infracţiuni de luare de mită, o infracţiune de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Poliţiştii de la Rutieră îşi făcuseră un obicei ca în perioada sezonul estival, mai precis în perioada iulie – august 2017, să pretindă şi să primească bani sau bunuri de la conducători auto surprinşi în trafic încălcând regulile de circulaţie dar dispuşi dă ofere „atenţii” inclusiv sub formă de numerar pentru a scăpa de sancţiunile contravenţionale ori pentru a evita suspendarea permiselor de conducere. Procurorii susţin că au existat cazuri în care care agenţii de poliţie au întocmit şi semnat în fals, în locul contravenientului, procesul-verbal de contravenţie şi cazuri în care agenţii de poliţie au constatat abateri dar nu au aplicat sancţiuni.

În acelaşi dosar penal mai este cercetat un al patrulea agent coleg cu cei trei poliţişti reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, a unei infracţiuni de complicitate la luare de mită şi a unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, faţă de acesta dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa alegând să nu-i divulge identitatea.

 

Related posts