Favorite Sport 

UNIREA SLOBOZIA – RECOLTA GHEORGHE DOJA 4 – 1: Toma cel mic câștigă duelul cu Toma cel mare

VICTORIE. Unirea Slobozia derby-ul ialomițean din liga a treia după ce s-a chinuit aproape o oră să desfacă lacătul apărării adverse.

Frații Toma, cel mic, Constantin, și cel mare, Valentin, au pășit în fața formațiilor Unirea Slobozia, respectiv Recolta Gheorghe Doja, în calitate de căpitani ai celor două echipe.

Un duel inedit, o confruntare de suflet între doi fotbaliști ce și-au pus amprenta pe jocul Unirii Slobozia în anii petrecuți sub tricoul echipei.

Valentin Toma, ajuns la 38 ani, cu șase sezoane și jumătate la Unirea, iar Țâcăparcă de când lumea la echipa pe care acum o conduce spre promovarea în liga a doua.

Cea mai slabă repriză din tur

Unirea Slobozia a început tare meciul cu echipa aflată pe ultimul loc al clasamentului, în minutul 2 o minge aruncată înalt în careu este retrimisă în fața porții de fundașul Flavius Dumbrăvean și atacantul Adrian Moldovan trimite cu capul în bara laterală.

Avea să fie un simplu foc de paie căci ce a urmat până la pauză nu a fost deloc pe placul celor 700 de spectatori aflați în tribune.

Fotbaliștii lui Enache Costea au dat recital doar la pase simple greșite și au arătat o îngrijorătoare lipsă de idei ofensive menite a desface apărarea supra-aglomerată a oaspeților.

Recolta Gheorghe Doja și-a demonstrat ascensiunea de formă din ultimele meciului și în minutul 25 a reclamat acordarea unei lovituri de la 11 metri după ce un picior prea sus ridicat a fost foarte aproape să-l lovească în cap pe un atacant.

Unirea Slobozia nu înțelege semnalul de alarmă și peste șase minute se vede nevoită să repună mingea de la centrul terenului.

O minge reluată spre poartă de Ionuț Neagu este scoasă miraculos de portarul Tudor Negrușa dar Valentin Toma este atent și trimite cu boltă mingea în poartă.

Gazdele puteau egala în minutul 36, centrare foarte bună Constantin Toma și fundașul Florinel Ibrian reia cu capul puțin pe lângă bara laterală.

Deșteptarea a venit după pauză

Fotbaliștii Unirii Slobozia au mers la odihnă cu capetele plecate și ședința fulger inițiată de antrenor avea să-i scoată din amorțeală.

În minutul 50 portarul oaspeților greșește și în loc să lase mingea să iasă în aut de poartă o bagă în joc, Alexandru Moise îi centrează lui Moldovan și mingea trimisă cu capul este scoasă de sub transversală de Nicolae Iamandi.

Recolta Gheorghe Doja rămâne fără benzină după o oră de joc și imediat este amendată de experimentații fotbaliști de la Unirea Slobozia.

În trei minute se produc două faze identice: centrare Constantin Toma și reluare cu capul din fața porții Florinel Ibrian iar liniștea revine în tribune, Unirea Slobozia conduce cu 2 – 1.

Toată strategia de apărare a oaspeților se evaporă și Recolta Gheorghe Doja trăiește doar pentru și prin lovituri libere ori cornere iar toate mingile sunt trimise în față, la bătaie.

Unirea înțelege că trebuie să mai înscrie și fundașul Gabriel Lazăr își trece în cont a doua bară a sa în turul campionatului, lovitură cu capul minge centrată de, ați ghicit, Constantin Toma.

Același „Țâcă” semnează în minutul 80 un „trasor”, scos impecabil de portarul oaspeților.

Împotriva cursului jocului, cu șapte minute înainte de final, la o fază fixă fundașul Ionuț Neagu este nemarcat, reia cu capul și trimite mingea în transversală.

La faza următoare, deși intrat în minutul 60, Marius Voicu ia al doilea galben și este eliminat iar până la sfârșitul meciului pe teren rămâne doar Unirea Slobozia.

Gazdele profită și încheie definitiv conturile cu cinci minute înainte de final, gol Mihai Milotin cu un șut din interiorul careului iar în primul minutul al prelungirilor stabilește scorul final la 4 – 1 cu un gol semnat de atacantul Nicolae Hertu.

Unirea Slobozia are 33 puncte, rămâne singura echipă neînvinsă din seria a doua din liga a treia și conduce clasamentul cu un avans de trei puncte față de CS Afumați și Mostiștea Ulmu. (CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!)

UNIREA Slobozia: Negrușa, Comșa, Ibrian, Lazăr, Dumbrăvean, Lemnaru, Danciu, Chebac, Moldovan, Răduca, Toma. Au mai jucat: Moise, Hertu, Milotin, Gherasim. Antrenor: Enache Costea.

RECOLTA Gheorghe Doja: Iamandi, Petre, Bucurică, Neagu, Andrei, Popescu, Toma, Alexe, Anton, Herea, Topală. Au mai jucat: Voicu, Buda, Țuican, Aldea. Antrenor: Cătălin Leșeanu.

Related posts