Sport 

UNIREA SLOBOZIA – SPORTUL CHIŞCANI 3 – 0: Victoria s-a securizat greu, în ultimele minute ale meciului

CONTINUITATE. Unirea Slobozia a depăşit cu scor de neprezentare echipa brăileană Sportul Chişcani dar ultimele două reuşite au venit în minutele 88 şi 91, oaspeţii încercând din răsputeri să plece măcar cu un punct, o gură de oxigen în lupta pentru evitarea retrogradării.

Victorii pe linie până la finalul campionatului, condiţie pentru locul 3 după un sezon în care promovarea s-a ratat din nou în meciurile cu adevărat importante, este un obiectiv ce pare a fi lesne de atins dacă ne gândim că Unirea a ajuns la cinci meciuri consecutive fără punct pierdut şi, foarte important, fără gol primit. Ultimul succes a venit pe teren propriu, în faţa unor tribune în care cu greu puteau fi număraţi 300 – 400 de spectatori, adversarul fiind unul pe cât de incomod pe atât de arţăgos, bine aşezat pe teren şi dispus să tragă cu dinţii de fiecare minge în tentativa de a pleca de la Slobozia măcar cu un punct. Socoteala din vestiare nu le-a ieşit, finalul de joc aducând două goluri în ultimele minute, suficiente pentru o victorie cu un sec 3 – 0.

Un gol şi multe ocazii ratate

Sportul Chişcani a arătat încă din startul meciului că nu a venit doar să se plimbe şi în minutul 7 Ndiewe profită de o inexactitate a fundaşului Ghinea însă reia slab cu capul spre poartă iar Negruşă este atent şi reţine. Gazdele reacţionează, centrare Răduca în buza porţii dar Bucă reia imprecis pe lângă poartă. Aşa cum avea să facă în minutul 20 şi Romeo Soare, centrare din lovitură liberă Toma, fundaşul Unirii scapă de marcaj şi dar nu-şi face bine paşii şi iroseşte o şansă foarte mare din interiorul careului mic.

Unirea presează, linia de mijlocaşi îşi face datoria şi recuperează rapid baloanele pentru a declanşa imediat atacuri mai ales în flancul de la umbră şi în minutul 24 Ionuţ Ene (foto) centrează perfect, Nelu Bucă preia şi se întoarce cu mingea dar şutul duce balonul la o jumătate de metru de bara laterală. Şaizeci de secunde mai târziu se sparge ghinionul şi se produce deschiderea de scor: centrare Răduca, atacantul Roland Stănescu pune capul şi mingea capătă o boltă suficient de înaltă cât să-l depăşească pe portarul Constandache şi să intre în poartă pe sub bara transversală.

Unirea Slobozia vrea mai mult şi în minutul 30 acelaşi inimos Ene centrează, Bucă îi întoarce mingea lui Răduca însă şutul acestuia trece peste transversală. Două minute mai târziu apare şi prima intervenţie foarte bună a portarului Tudor Negruşa, cel care boxează inspirat o minge trimisă înşelător din corner direct pe poartă. Fundaşii nu sunt atenţi pe respingere şi Toma face fault la 25 de metri lateral dreapta iar lovitura liberă executată cu efect de Cristian duce mingea lângă bara laterală dar Negruşa împinge în picioare şi are un reflex de mare portar evitând golul egalizator.

Jocul se mută imediat la cealaltă poartă, Toma centrează din corner, mingea prelungită în interiorul careului mic este urmărită de Ibirian dar lovitura de cap este imprecisă. Minutul 42 putea aduce desprinderea, Bucă pătrunde cu mingea la picior, îl serveşte ideal pe Stănescu, fentă şi minge lăsată pentru şutul cu latul al lui Toma ce duce mingea milimetric pe lângă stâlpul porţii, fază la care Constandache era doar spectator.

Desprinderea a venit la final

Coman şutează în primele secunde de la reluare dar Negruşa este atent, reţine şi degajează precis până la Ene, centrare în mijlocul careului mic dar atacantul Nelu Bucă reia pe lângă poartă. Aşa cum avea să o facă şi în minutul 53, servant Răduca, de data aceasta mingea lovită de un Bucă nemarcat se duce la o palmă peste vinclul porţii, spre disperarea băncii gazdelor. Se joacă doar la poarta Sportului Chişcani şi în minutul 55 Răduca îi trimite mingea la picior lui Roland Stănescu dar acesta ratează şutul. Şutează apoi Toma din lovitură liberă de la marginea careului şi Costandache reţine la firul ierbii.

Mijlocul reprizei aduce cea mai mare ratare a partidei: Ibrian trece prin dribling de doi adversari, intră în careu şi întoarce mingea la Răduca însă balonul sare dintr-un smoc de iarbă şi şutul este ratat de la doar cinci metri de poarta goală! Antrenorul Enache Costea simte că este nevoie să intervină şi pe teren este trimis atacantul Mihăiţă Năstase iar Unirea Slobozia are pe teren patru juniori. Şi tânărul atacant are nevoie de doar trei minute pentru a pune în pericol poarta adversă: Nelu Bucă recuperează la centru, mingea ajunge la Toma care-l lansează în adâncime pe Năstase însă şutul în diagonală este reţinut de portar. În minutul 85 este rândul lui Gherasim să ia o minge pe cont propriu şi să aibă o cursă de toată frumuseţea terminată cu şut puţin pe lângă bara laterală.

Încurajaţi de scorul strâns de pe tabelă oaspeţii se agaţă cu disperare de orice minge şi încearcă să pună în pericol poarta Unirii iar cu trei minute înainte de final au o şansă uriaşă de a marca un gol împotriva cursului jocului: corner bătut pe lung, fundaşii nu sunt atenţi şi din interiorul careului Coman şutează lângă bară dar Negruşă este atent şi reţine mingea. Degajare lungă, Năstase este mai sprinten decât fundaşul de marcaj, ciupeşte mingea care trece şi de portarul Constandache şi apoi punctează sigur în poarta goală. Nu avea să fie ultimul gol pentru că în minutele de prelungire, fundaşul Adrian Ghinea vine nemarcat şi reia cu capul în forţă pentru un 3 – 0 normal având în vedere diferenţa de valoare dintre cele două echipe. (Pentru galerie foto de la meci DĂ CLICK AICI!)

UNIREA Slobozia: Negruşa, Ene, Ghinea, Soare, Gherasim, Lemnaru, Ibrian, Toma, Răduca, Bucă, Stănescu. Au mai jucat: Comşa, Năstase, Ogrezeanu. Antrenor: Enache Costea.

SPORTUL Chişcani: Costandache, Bălan, Preda, Pîrlog, Iordache, Căldăraru, Vîrlan, Coman, Chihaia, Cristian, Ndiewe. Au mai jucat: Vlad, Techiu. Antrenor: Georgel Pascu.

Related posts