Sport 

Unirea Slobozia stă mai bine ca anul trecut la finalul turului

BILANŢ. Unirea Slobozia are cel mai bun parcurs în tur din ultimele trei sezoane competiţionale. În ciuda celor două înfrângeri echipa păstrează încă şanse pentru a prinde primul loc, singurul promovabil.

Unirea Slobozia mai are de disputat un meci din turul de campionat, unul în care mai mult va avea probleme cu suprafaţa îngheţată de joc decât cu un adversar mai degrabă modest. ACSM Olteniţa vine la Slobozia din postura de ocupantă a locului 14, loc de retrogradare, care a reuşit să marcheze doar patru goluri în cele şase meciuri disputate până acum pe terenuri străine. Vizite în care a obţinut o victorie (2 – 1 cu Agricola Borcea) şi un rezultat de egalitate (0 – 0 cu CS Făurei). La precedentele două vizite la Slobozia, echipa călărăşeană a pierdut cu 3 – 1 (sezonul 2016 – 2017) şi cu 4 – 1 (sezonul 2017 – 2018).

Pe plus faţă de campionatul trecut

Indiferent de rezultatul meciului cu ACSM Olteniţa formaţia pregătită de Enache Costea nu mai poate pierde locul 3 la finalul turului de campionat. Unul în care a obţinut 10 victorii (jumătate dintre ele în deplasare), un rezultat de egalitate (tot în deplasare, acel 2 – 2 cu Axiopolis Cernavodă cu gol primit în ultimul minut al prelungirilor) şi a pierdut la limită, scor 0 – 1, pe teren propriu cu CS Afumaţi şi Rapid Bucureşti. Un bilanţ mai bun faţă de sezonul competiţional trecut, atunci când Unirea Slobozia avea după 13 meciuri o victorie mai puţin şi o înfrângere în plus, în clasament locul 4 şi un handicap de şase puncte faţă de primul loc în clasament, ocupat de Progresul Spartac Bucureşti.

„Sunt mulţumit de ceea ce am reuşit în tur deşi sunt sigur că puteam mai mult. În condiţiile unei lupte echilibrate la vârf, îmi pare rău după punctele pierdute printre degete la Cernavodă. Cu două puncte în plus am fi fost pe locul 2, la două puncte de Rapid, şi acela cred că era clasamentul real.” (ENACHE COSTEA, antrenor Unirea Slobozia)

„Acum vrem să câştigăm ultimul meci al turului, să tragem linie şi să facem o analiză completă, să stăm de vorbă cu factorii de decizie cu privire la strategia pentru a doua jumătate a campionatului. Le-am spus băieţilor că treaba noastră este să câştigăm fiecare meci, aceasta este strategia echipei, rămâne de văzut care va fi decizia autorităţii locale în ceea ce priveşte viitorul Unirii Slobozia. Nu vreau să repetăm greşeala de anul trecut, să ne gândim doar la primul loc şi să avem pe umeri această presiune suplimentară. Este clar că Rapid Bucureşti pleacă spre promovare cu prima şansă, din toate punctele de vedere, şi financiar, şi ca prestigiu.”, este de părere Enache Costea.

Antrenorul se gândeşte cu groază la pauza competiţională şi îşi doreşte să aibă noroc de o iarnă uşoară. „Eu aştept ca returul să fie unul foarte disputat dar sunt foarte îngrijorat pentru că ştiu ce mă aşteaptă în perioada de iarnă. A venit prima zăpadă şi automat trebuie să intru în sală să fac antrenament. Dacă vom avea o iarnă grea, în afara perioadei de cantonament nu vom avea unde să ne antrenăm în condiţii oprime şi acest lucru s-a văzut şi în anii trecuţi.”, spune cu amărăciune antrenorul echipei. (CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECIUL CS TUNARI – UNIREA SLOBOZIA!)

 

 

 

Related posts