Eveniment Favorite 

1 decembrie 2018, 100 de ani serbaţi tern şi fără chef la Slobozia

ANIVERSARE. Un spectacol modest, cu un scenariu sărăcăcios şi fără consistenţă, o defilare scurtă în care jumătate dintre motocicletele Poliţiei Rutiere s-au defectat şi o porţie mică de fasole cu cârnaţi, fără vin, bilanţul unei zile ce s-a vrut festivă în capitala judeţului Ialomiţa.

Festivităţile de 1 decembrie 2018 au început încă de la începutul săptămânii, atunci când Primăria Slobozia, prin vocea radiodifuzată a edilului Adrian Mocioniu, anunţa piesa de rezistenţă a evenimentului festiv: o fasole cu cârnaţi fără bani, în 4.000 de porţii, să ajungă la toată lumea!

Supăraţi că anul trecut au fost obligaţi să plătească din buzunare „huzurul” fasolei la ceaun, alegătorii au asaltat cu plângeri instituţia iar primarul, un social-democrat la început de carieră politică, a percutat şi a înţeles rapid că poporul asaltat de o duzină de taxe şi impozite poate fi liniştit rapid dacă i se dă ceva de pomană. Fie ea şi o banală fasole cu cârnaţi, executată de „specialistele gastronomice” de la direcţia de asistenţă socială.

 „Fularele s-au dat pe carnet de PSD?!”

Le-a mai promis primarul şi vreo 2000 de fulare plus încă 5000 de steguleţe tricolore dar la faţa locului, deşi nu erau mai mult de 500 de slobozeni, fularele dispăruseră ca prin farmec. „Probabil le-au dat la angajaţii Primăriei şi celor de la partid, s-o fi dat pe carnet de PSD, dracul ştie, că am întrebat şi n-am primit răspuns.”, a spus supărat un bărbat trecut de prima tinereţe care ar fi vrut fularul tricolor pentru nepoţelul din dotare.

EVENIMENTUL FESTIV A ÎNCEPUT LA POALELE UNUI MONUMENT AMPLASAT ILEGAL! După ce a scăpat de celebrul „Moş Crăciun” pe care o minte bolnavă a scris că ar fi o copie fidelă a voievodului Mihai Viteazul, municipalitatea a schimbat monumentul şi în Piaţa Unirii din Slobozia a aterizat un alt edificiu cu probleme. De data aceasta Mihai Viteazul călare nu a obţinut avizul de amplasare de la Comisia Naţională pentru Monumente de For Public.

Odată lăsate la poale regulamentarele coroane de flori în cinstea eroilor, administraţia şi poporul s-au deplasat în pas de voie spre Piaţa Revoluţiei, CEA CARE ASCUNDE SINGURA PARCARE SUBTERANĂ DIN LUME FĂRĂ ACCES AUTO!

Oamenii cu funcţii s-au refugiat la căldurica Instutuţiei Prefectului iar slobozeanul de rând s-a aşezat pe marginea bulevardului dârdâind cu gândul la defilarea de gală prin care se va cinsti suta de ani de Românie.

Un câine maidanez, evident simbol al Sloboziei la 100 de ani de România, bate pas de defilare printre poliţiştii care încearcă în zadar să-l convingă să părăsească „obiectivul”.

Bate de ora 11.00 şi oficialităţile se prezintă din nou ţanţose în faţa mulţimii. Aflând despre supărarea fularelor, primarul Adrian Mocioniu şi Victor Moraru, şeful Consiliului Judeţean Ialomiţa, livrează electoral steguleţe tricolore.

Se formează apoi linia de şefi în care remarcăm trei dintre cei patru parlamentari PSD de Ialomiţa, la distanţă considerabilă unul de altul, cu toţii angrenaţi în bătălia internă pentru şefia organizaţiei judeţene social-democrate, una vizată şi de Victor Moraru.

„Fasolea ca fasolea, dar nu ne dă şi vin?”

Se intonează imnul, se consumă şi obligatoria mini-slujbă susţinută de primul popă al judeţelor Ialomiţa şi Călăraşi, PS Vicenţiu. Prefectul Gigi Petre citeşte grav mesajul Viorică Dăncilă, primul ministru al României, şi se poticenşte de două ori, semn că şi în scris sunt probleme la fel de mari ca la vorbirea liberă.

Şi de dă liber la defilare. Un moment jenant pentru Poliţia Rutieră care a scos pe stradă fix două motociclete. Una dintre ele, proaspăt lustruită, s-a oprit imediat după ce a trecut de oficialităţi şi a refuzat să mai pornească. „Nu-i nimic, o las aici, ca şi când am oprit pentru a i se face fotografii.”, a rostit vizibil deranjat de situaţia penibilă poliţistul călăreţ de cai putere.

Incidentul trece însă în planul doi căci în prim plan apare fasolea. Sunt patru chioşcuri de unde câte două femei umplu de zor mici casolete cu fasole, un cârnat şi un castrevete murat, aşa, de ochii lumii, că doar nu trebuie acum poporul să se sature!

„Ne ia ochii cu fasolea asta, din trei înghiţituri este gata! Şi nici măcar nu ne-a dat şi un pahar de vin roşu, aşa era lumea mai fericită!”, se arată supărat un cetăţean cu drept de vot ce trebuie musai mulţumit măcar la ediţia viitoare a zilei de 1 decembrie dacă municipalitatea vrea să mizeze pe votul său.

În larma creată de poporul gurmand şi nerăbdător, urările de bine ale primarul Adrian Mocioniu se pierd neascultate. Singurii bucuroşi de eveniment rămân copilaşii aduşi de părinţi şi bunici, de departe cei mai frumoşi români la ceas de sărbătoare. (CLICK AICI PENTRU A-I VEDEA PE CEI MAI FRUMOŞI SLOBOZENI LA 100 DE ANI DE ROMÂNIA!)

Related posts