Favorite Sport 

UNIREA Slobozia – Turris Turnu Măgurele 1 – 0: Unirea Slobozia s-a întors cu victorie în Liga 2

Unirea Slobozia a dat peste cap calculele specialiștilor și a învins o formație care a fost la un singur punct de promovarea în Liga Națională.

Unirea Slobozia era privită ca victimă sigură în prima etapă a sezonului în Liga 2. Venită din Liga 3 după o dublă victorioasă cu Mostiștea Ulmu, echipa pregătită de Enache Costea nu primea mari șanse în condițiile în care pe teren propriu juca împotriva formației Turris Tr. Măgurele, una dintre pretendentele la Liga 1.

Iar primele minute păreau a confirma calculele hârtiei: oaspeții au împins mai mult jocul spre careul oaspeților și au dat impresia că deși nu o fac prea convingător sunt la controlul partidei.

De partea cealaltă, fără aportul căpitanului Constantin Toma, a fundașului Gabriel Lazăr, liderul defensivei, și a mijlocașilor Bodgan Danciu și Mihăiță Lemnaru, Unirea a încercat să dejoace planurile oaspeților cu o posesie bună, pase repetate la firul ierbii și zvâcniri pe contraatac.

Turris are o primă șarjă ofensivă în minutul 12, șut Cioinac de la distanță mult pe lângă poartă. Șase minute mai târziu Ștefan Blănaru este lansat în interiorul careului, șutează din prima în diagonală și mingea se duce puțin peste transversală.

Unirea înțelege că trebuie să pună mai multe probleme pe faza ofensivă și semnează cea mai mare ocazie a meciului în minutul 30: minge centrată în fața porții, plonjon Adăscăliței și portarul Duțu scoate cu un reflex formidabil.

Gazdele prin curaj și în minutul 38 atacantul Adrian Moldovan scapă în stânga și deși este în unghi șutează plasat în colțul opus, portarul este bătut dar mingea de scurge agonizant pe lângă poartă.

Golul de trei puncte, venit în ultimul minut

Partea secundă începe cu Unirea mai prezentă în jumătatea adversă iar Turris scapă basma curată în minutul 50: Unguru își potrivește mingea pe șut, trage plasat de la 22 metri, portarul plonjează disperat, mingea îl depășește dar se duce la o palmă de rădăcina barei.

Turris reacționează și folosește fiecare corner ori lovitură liberă pentru a arunca mingea la bătaie în careul mic al celor de la Unirea. Așa se naște ocazia din minutul 60 a lui Blănaru, șut peste poartă din 5 metri!

Este rândul Unirii să creeze emoții la o fază fixă, lovitură liberă de la 20 metri, poziție centrală, trage în forță Răduca, portarul respinge în față dar niciun fotbalist de la Unirea nu este pe direcția mingii pentru a îndeplini formalitatea.

Se joacă deschis, fiecare echipă caută un gol decisiv și în minutul 68 gazdele au o dublă ocazie: șut din afara careului al lui Răduca, mingea este scoasă cu greu în lateral de unde tânărul Victor Trucă o trimite puțin peste vinclul porții.

Turris are o nouă mare ocazie prin Ștefan Blănaru în minutul 84, minge bâlbâită de apărarea Unirii care-l găsește nemarcat în careul mic dar atacantul alege preluarea în locul șutului direct și Florinel Ibrian îi suflă balonul trimițându-l în corner.

Cei doi tehnicieni aruncă în joc forțe proaspete iar antrenorul Unirii Slobozia se dovedește a fi inspirat: Adrian Gherasim și Alexandru Muscă, introduși în același timp pe teren, creează în ultimul minut faza unicului gol al meciului: lovitură liberă de la 25 metri lateral dreapta, execută precis Gherasim, Muscă scapă foarte ușor de marcaj și înscrie din 8 metri peste portarul Duțu, ieșit tardiv pe centrare.

Unirea Slobozia câștigă primele 3 puncte la revenirea în Liga 2, puncte de aur în atingerea obiectivului fixat, salvarea de la retrogradare. (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECI!)

Am întâlnit cea mai bună echipă din Liga a doua dar atunci când faci lucrurile corect și aplici ce pregătești la antrenamente poți pune probleme oricărui adversar, chiar dacă mulți nu aveau încredere și dădeau Unirea Slobozia ca victimă sigură.”(ENACHE COSTEA, antrenor UNIREA Slobozia)

Turris pleacă dezamăgită de la Slobozia, formația care și-a păstrat lotul de anul trecut pentru a prinde la finalul campionatului un loc promovabil pe prima scenă calculându-și, cu siguranță, cel puțin trei puncte din prima deplasare a sezonului.

A fost un meci echilibrat, ambele echipe puteau să-și apropie victoria. Fotbalul este pe goluri, nu am reușit să fim mai lucizi și s-o băgăm în poartă, așa se întâmplă în fotbal, dacă nu ești concentrat până în ultimul minut se poate întâmpla orice.(ERIK LINCAR, antrenor Turris Tr. Măgurele)

UNIREA Slobozia: Gurău – Stoianovici, Dinu, Dumbrăvean, Ibrian, Suciu, Unguru, Adăscăliței, Răduca, Moldovan, Trucă. Au mai jucat: Chebac, Gherasim, Muscă, Negoiu, Mihalache. Antrenor principal: Enache Costea.

TURRIS Tr. Măgurele: Duțu – Buleică, Pîrvulescu, Mitrea, Pană, Cioinac, Neacșu, Blănaru, Sima, Sălcianu, Voicu. Au mai jucat: Voinea, Butoiu, Niță. Antrenor pricipal: Erik Linkar.

Related posts