Favorite Politică 

TINEL GHEORGHE: S-ar putea să avem o surpriză la votul moțiunii de cenzură

Tinel Gheorghe, deputat liberal și președintele PNL Ialomița, este convins că negocierile pentru votul moțiunii de cenzură se vor purta până la momentul primirii bilelor.

Deputatul PNL Tinel Gheorghe anticipează o luptă strânsă între cele două tabere politice în ceea ce privește votul moțiunii de cenzură, programat luni după prânz în plenul reunit al Parlamentului.

Nu știu cum e calculul hârtiei, după părerea mea se va negocia până în ora votului. UDMR nu a anunțat că susține moțiunea de cenzură, ceea ce înseamnă că este un recul, o palmă pentru PSD, se bazau și pe voturile lor, iar minoritățile nu au anunțat in-corpore că votează moțiunea de cenzură.”, a declarat Tinel Gheorghe pentru www.infoialomita.ro.

Negocierile au fost în toi în ultimele zile iar unii dintre parlamentarii PSD, semnatari ai moțiunii de cenzură depusă împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban, au plecat ori urmează să plece din partidul condus de Marcel Ciolacu.

Pro România, din câte știu eu, are probleme în a-și susține un vot unitar. Au mai fost și parlamentari de la PSD care în ultima perioadă au ales altă opțiune politică și eu cred că luni s-ar putea să avem o surpriză iar moțiunea să nu treacă.”, a mai spus Tinel Gheorghe.

USR a anunțat duminică, prin liderul Dan Barna, că nu va participa la votul moțiunii de cenzură, pe motiv că, cităm: „România nu are nevoie de circul PSD!.

Pentru a fi adoptată, moțiunea de cenzură semnată de 202 parlamentari de la PSD și de trei senatori neafiliați are nevoie de cel puțin 233 voturi pentru a fi adoptată. Dezbaterea și votarea documentului de către senatori și deputați au loc într-o ședință comună azi, de la ora 14.00.

Related posts