Sport 

Unirea Slobozia, victorie de șase puncte cu Aerostar Bacău

Unirea Slobozia a câștigat în deplasare cu 2 – 0 un meci împotriva unei echipe aflată în luptă directă pentru supraviețuirea în Liga 2.

Unirea Slobozia, victorie de șase puncte cu Aerostar Bacău. Gazdele își făceau planuri că vor egala cu o victorie echipa oaspete la puncte dar pe teren lucrurile au stat prost pentru ele.

După un meci controlat autoritar de la un capăt la altul, Unirea a câștigat și are șase puncte în plus față de formația din Moldova.

Deposedată de trei puncte câștigate pe teren cu Turris Turnu Măgurele după ce formația din Teleorman s-a retras, Unirea Slobozia a ajuns din nou la 15 puncte în clasament.

Poarta norocoasă a lui Florinel Ibrian

Unirea Slobozia putea deschide scorul pe terenul pe alocuri înghețat de lângă aeroportul Bacău încă din minutul 2.

Ibrahim Sory Diarra, fotbalist împrumutat de la Petrolul Ploiești, s-a descurcat de minune între doi adversari și l-a pus în cursă solidară spre poartă pe atacantul Adrian Moldoveanu.

Jucătorul Unirii a plasat mingea pe lângă portar dar acesta a avut norocul să o atingă cu piciorul suficient cât să o trimită agonizant de aproape de bara laterală.

Gazdele înțeleg că oaspeții nu au venit la Bacău să țină cu dinții de un rezultat alb și au în minutul 11 șansa deschiderii scorului.

Alecsandru centrează din dreapta paralel cu linia porții, Alexandru Popescu scapă de marcaj și trimite mingea în plasă dar arbitrul de centru anulează golul la semnalizarea tușierului.

Unirea controlează bine mingea, în ciuda terenului înghețat în zonele de umbră și moale în rest și la mijlocul reprizei Florinel Ibrian este găsit la o fază fixă în colțul careul mic însă șutul său este blocat în ultimul moment de Ardei.

Trucă își încearcă norocul în minutul 34 cu un șut de la marginea careului mare dar mingea se duce peste transversală pentru ca Adrian Moldovan să aibă după doar un minut mingea pe șut la 14 metri lateral dreapta însă portarul Cebotari are o intervenție de zile mari și deviază în corner.

Unirea Slobozia trimite mingea în poartă în minutul 40 prin Sory Diarra însă golul este anulat pentru fault la portar făcut de fundașul Lazăr.

În ultimul minut al reprizei același Diarra centrează cu exteriorul aproape de linia de fund, Danciu trimite plasat cu capul, portarul este spectator dar Chirilă respinge mingea de pe linia porții.

În prelungirile primei părți inevitabilul se produce: lovitură liberă din dreapta, Constantin Toma centrează precis până la Florinel Ibrian care înscrie cu o lovitură de cap.

Faza a fost o copie perfectă a unicului gol înscris cu capul, din aceeași poziție și de același fotbalist, în meciul disputat tot în Liga 2 de cele două echipe în anul 2013, partidă câștigată atunci de Unirea Slobozia cu 1 – 0.

Gol lucrat de doi fotbaliști aduși în iarnă la Unirea Slobozia

Obligată de rezultat, Aerostar Bacău iese de la odihnă decisă să restabilească rapid egalitatea pe tabela de scor.

Presingul gazdelor este mai agresiv, pe alocuri dur, și oaspeții se rezumă la a se apăra cât mai exact și a încerca să atace doar pe contraatac.

Aerostar Bacău are o ocazie importantă în minutul 55, centrare din stânga a lui Mureșan, Burlacu reia cu capul din centrul careului, portarul Gurău nu poate ajunge la minge dar aceasta se duce la o palmă pe lângă bara laterală.

Adrian Mihalcea simte pericolul și face o dublă schimbare pentru a muta jocul în treimea neutră și mai sus: ies Adrian Moldovan și Victor Trucă și intră Chirst Afalna și Marius Ciobanu.

Ca prin minune, Unirea pune stăpânire pe zona mediană și șarjele ofensive pe benzi purtate de cei doi fotbaliști trimiși pe teren dau frisoane gazdelor.

Inevitabilul se produce în minutul 77: Afalna insistă și recuperează mingea la 25 metri de poartă, intră în careu cu adversar în spate dar scoate inspirat în centru la Sory Diarra care nu-i dă nicio șansă portarului cu un șut plasat din 8 metri, poziție centrală.

Unirea Slobozia câștigă cu 2 – 0 și pornește cu optimism în campania de strângere de puncte pentru evitarea retrogradării după un meci foarte bun. (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECI!)

Formația lui Adrian Mihalcea urcă pe locul 17 în clasamentul Ligii 2 înaintea meciului de pe teren propriu cu ASU Politehnica Timișoara, victorie în startul etapei cu Gloria Buzău.

AEROSTAR Bacău: Cebotari – Alecsandru, Chirilă, Ardei, Mureșan, Vraciu, Segev, Ilie, Zaharia, Danale, Popescu. Au mai jucat: Corban, Oteliță, Mihalcea. Antrenor: Daniel Munteanu.

UNIREA Slobozia: Gurău – Ghiță, Lazăr, Ibrian, Toma, Suciu, Trașcu, Danciu, Diarra, Moldovan, Trucă. Au mai jucat: Adăscăliței, Afalna, Ciobanu, Dinu. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Related posts