Unirea SloboziaSport 

Unirea Slobozia pierde trei puncte câștigate pe teren

Unirea Slobozia reia campionatul cu un minus de trei puncte în clasament după o decizie a Federației Române de Fotbal.

Unirea Slobozia are o misiune și mai grea în partea a doua a campionatului Ligii 2 după ce zestrea de puncte i s-a diminuat.

Echipa antrenată acum de Adrian Mihalcea a rămas cu doar 12 puncte în ierarhie, cu trei mai puține față de cele acumulate la finalul anului 2020.

Retragerea echipei Turris Turnu Măgurele din campionat a determinat Federația Română de Fotbal să ia decizia anulării tuturor rezultatelor meciurilor disputate de echipa patronată de fiul lui Liviu Dragnea, ex-liderul PSD aflat acum în închisoare.

Unirea reușise o victorie de răsunet în chiar prima etapă a campionatului, atunci când nou-promovata producea șocul rundei și depășea cu 1 – 0 una dintre pretendentele la promovarea în prima ligă.

Ieșirea echipei Turris din Liga 2 reduce la 20 numărul echipelor din al doilea eșalon competițional iar reprezentanta județului Ialomița în Liga secundă urcă pe locul 18, cu 12 puncte.

În Liga 3 vor retrograda cinci echipe și nu șase

Retragerea formației din Teleorman aduce și o veste bună formațiilor angrenate în lupta pentru evitarea retrogradării, printre care și Unirea Slobozia.

În formula cu 21 echipe după ce se consumau cele 21 etape din sezon urmau a fi formate două grupe de play-out cu echipe care se luptau pentru supraviețuire, una de 7 echipe și o altă de 8 echipe.

În cazul în care până la finalul celor 6 etape rămase de jucat până la formarea grupelor de play-out nu se mai retrage nicio echipă, grupele de evitarea retrogradării vor avea câte 7 echipe în componență.

După disputarea celor șapte etape de play-out ultimele două clasate din fiecare grupă vor retrograda în Liga 3 iar echipele de pe locurile 5 vor juca un baraj de menținere în Liga 2.

Related posts