Administrație Favorite 

USR a decis cine va fi prefect de Ialomița. PNL va avea doi subprefecți

USR a hotărât numele celui care o va înlocui pe doamna prefect Tonița Manea în fruntea Instituției Prefectului Ialomița.

USR s-a decis cine va fi prefect al județului Ialomița. Printr-o hotărâre adoptată în ședința Biroului Național al USR a fost nominalizat pentru a ocupa funcția de prefect Mihai Tănăsescu.

În urma ședinței Biroului Național al USR, am fost validat în funcția de prefect al județului Ialomița. Aș dori să va mulțumesc și să va asigur că voi aplica programul de guvernare al Alianței USR-PLUS în folosul ialomițenilor., a transmis Mihai Tănăsescu pe pagina de Facebook.

Viitorul prefect de Ialomița din partea USR a promis că el și cei din echipa sa vor munci pentru ialomițeni și vor răspunde în fața cetățenilor pentru faptele lor.

Nu o să fac promisiuni, cu toții ne-am săturat să ni se spună cât lapte și miere vor curge la robinet, dar pot să vă asigur că eu și echipa mea USR-PLUS vom munci pentru voi, vom comunica transparent și vom da socoteală pentru fiecare decizie luată, vă vom asculta și propunerile voastre vor fi analizate nicidecum ignorate., a adăugat Mihai Tănăsescu.

USR trimite miercuri la Ministerul de Interne dosarul lui Mihai Tănăsescu

Nominalizarea de către USR a lui Mihai Tănăsescu pentru funcția de prefect nu aduce însă și oficializarea preluării funcției publice deținută în acest moment de doamna Tonița Manea.

Prin Hotărâre a Guvernului a fost schimbat statutul prefectului, document ce va intra în vigoare la 30 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, adică pe 8 martie.

Abia după această dată vor fi emise hotărârile de Guvern privind numirile prefecților și subprefecților din țară în județe conform negocierilor purtate de PNL, USR, PLUS și UDMR.

A fost o hotărâre de Guvern prin care s-a schimbat statutul prefectului, a fost publicată în Monitorul Oficial, trebuie acum să așteptăm 30 de zile până a intra în vigoare. De aceea trebuie așteptat până pe 8 martie. Nu există nominalizare oficială. Mâine se trimit dosarele la Ministerul de Interne.”, a precizat marți Mihai Tănăsescu pentru infoialomita.ro.

PNL are ambele funcții de subprefect în Ialomița

Conform distribuirii posturilor de prefecți și subprefecți în țară în urma discuțiilor dintre partidele ce asigură coaliția de Guvernare (PNL, USR, PLUS și UDMR), Ialomița are prefect din partea USR.

El va fi ajutat în exercitarea atribuțiunilor de doi subprefecți care vor fi numiți pe filieră liberală.

Liberalii ialomițeni au votat în Biroul Permanent Județean pentru nominalizarea celor doi subprefecți de Ialomița.

Cu unanimitate (19 voturi), doamna Tonița Manea a fost desemnată pentru a ocupa una dintre funcțiile de subprefect.

Pentru cealaltă funcție de subprefect, cu 17 voturi din 19 a fost nominalizat Gheorghe Babagianu, actual șef al Cancelariei Prefectului.

Related posts