Favorite Sport 

Unirea Slobozia, victorie italiană pe un teren ca o orezărie

Unirea Slobozia a câștigat la limită cu Politehnica Timișoara și pune capăt unei serii de șase meciuri fără victorie în Liga 2.

Unirea Slobozia a reușit o victorie italiană pe un teren care a arătat ca o orezărie după trei zile în care ploaia nu s-a oprit în Slobozia.

Suprafața de joc s-a umplut cu apă după doar 10 minute de joc pe fondul unei ploi torențiale și din acel moment bătălia a fost una surdă pentru minge.

Jucătorilor le-a fost practic imposibil să lege pase la firul ierbii, terenul fiind inundat pe multe porțiuni. În aceste condiții fotbaliștii s-au bazat mai mult pe lansări lungi, la bătaie.

Unirea Slobozia, vioara întâi și în apă

Unirea Slobozia a arătat încă de la început că este echipa pozitivă de pe teren, echipa care atacă și care vrea să câștige.

De partea cealaltă, Politehnica Timișoara a jucat la Slobozia exact ca în meciul din Cupa României, retrasă în apărare, cu gândul la poate pică ceva în atac.

Gazdele pot deschide rapid scorul, la un corner executat în minutul 3 de Toma, mingea trimisă în fața careului fiind șutată violent de Trașcu la o palmă peste bara transversală.

În minutul 22 Greu îi pasează în interiorul careului lui Bolohan, acesta încearcă să plaseze mingea pe lângă portar dar Murariu reușește să respingă cu piciorul stâng.

Peste doar două minute, Toma execută o lovitură liberă dintr-o poziție lateral dreapta, mingea se duce peste, cade în fața portarului iar aceste scoate cu greu peste transversală.

Repriza se încheie cu șutul-centrare al lui Toma din tușa stângă, portarul oaspeților este depășit dar Perju nu ajunge la minge pentru a o împinge în poarta goală.

Răzvan Greu face diferența cu un șut de zile mari

Repriza secundă începe perfect pentru Unirea Slobozia. Afalna insistă în minutul 48 și scoate un corner, bate Toma, defensiva respinge până la marginea careului de unde Greu trimite mingea perfect, lângă bara din stânga, imposibil de apărat.

Meciul se transformă într-o bătălie crâncenă pentru fiecare minge, luptă purtată în treimea neutră, cu Unirea Slobozia reușind să țină jocul departe de poarta lui Gurău și cu Politehnica Timișoara imposibil să se transforme instant dintr-o echipă defensivă în una ofensivă.

În minutul 75 Savu, abia intrat pe teren, pasează până la Mustacă, acesta trage la poartă de la 18 metri, mingea îi trece printre mâini portarului dar iese afară aproape atingând bara laterală.

Trei minute mai târziu, Mustacă driblează până la linia de fund și întoarce mingea în centrul careului până la Afalna. Fotbalistul Unirii saltă balonul peste un fundaș care s-a aruncat în fața lui dar mingea se duce pe lângă poartă.

În ultimul minut al jocului oaspeții pot obține un rezultat nemeritat la un corner la care Trașcu nu respinge decisiv iar Gerbi trage slab de la 10 metri însă portarul Gurău reține cu siguranță.

Unirea Slobozia câștigă în etapa a 10-a din Liga 2 după ce precedenta victorie o înregistrase în etapa a treia a sezonului și ocupă locul 8 în clasament, la 5 puncte distanță de playoff. (VEZI AICI FOTO DE LA MECI!)

UNIREA Slobozia: Gurău – Trașcu, Dinu, Perju, Toma, Coadă, Mustacă, Bolohan, Greu, Cruceru, Afalna. Au mai jucat: Savu, Ivan, Matei, Stoica. Antrenor: Adrian Mihalcea.

POLITEHNICA Timișoara: Murariu – Sofran, Mera, Scutaru, Oanea, Ursu, Ignea, Lazăr, Andrei, Zaluschi, Gerbi. Au mai jucat: Benzar, Bîrnoi, Bocșan. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Related posts