Sport 

VICTORIE CU SUFLETUL: CSM Unirea Slobozia bate Dinamo Bucureşti şi învinge Federaţia Română de Handbal

BARAJ. Meciul vedetă al barajului ce va stabili ultimele două echipe care vor juca din toamnă în Liga Naţională a fost câştigat de CSM Unirea Slobozia în ciuda unui arbitraj pe alocuri ostil dar care nu a putut împinge decisiv formaţia condusă de pe bancă de o antrenoare angajată şi la Federaţia Română de Handbal.

CSM Unirea Slobozia – Dinamo Bucureşti a fost văzut de toţi specialiştii din handbalul feminin românesc drept meciul-meciurilor la barajul de la Sfântu Gheorghe. Interesul a fost atât de mare încât în tribune nu aveai loc de antrenori şi conducători de club de la mai toate grupările din Liga Naţională dar şi de la cele mai bune echipe din Divizia A. Se întâlneau formaţia care a terminat pe ultimul loc în Liga Naţională cu echipa înfiinţată anul trecut cu scopul declarat de a promova într-un singur an iar pentru acest lucru dinamoviştii au făcut tot ce le-a stat în putinţă, inclusiv să angajeze ca antrenor pe Nicoleta Alexandrescu, cea care are o slujbă şi în cadrul FRH!

Repriza eliminărilor

Meciul a fost încrâncenat din prima până în ultima secundă. Mai unite ca niciodată, fetele lui Dumitru Muşi au intrat decise să arate că au valoare şi că doar o conjunctură nefavorabilă le-a adus în postura de participantă la barajul de evitare a retrogradării. Paula Toma înscrie prima, marchează şi Andreea Ivan şi Unirea are două goluri avans în startul meciului dar apoi gestionează prost trei atacuri la rând şi este taxată pe măsură, 3 la 2 Dinamo în minutul 7. Andreea Enescu este cea care dă semnalul revenirii şi fiecare formaţie înscrie câte trei goluri. Apărarea dinamovistelor dă semne de slăbiciune şi faulturile grosolane sunt sancţionate cu două eliminări de două minute în primele zece minute ale partidei. Dinamo are 6 la 5 la mijlocul reprizei dar Andreea Ivan este eliminată uşor şi echipa lui Muşi are de gestionat handicap de un om pe teren, capitol la care n-a excelat tot campionatul. Egalează Unirea dar un necaz nu vine niciodată singur şi Marchidanu este şi ea trimisă pe bancă pentru două minute, iar Enescu şi colegele rămân patru contra şase pe teren pentru mai bine de un minut! Nu-i nimic, în poartă este Irina Petrescu, de departe la cel mai bun joc de când îmbracă tricoul CSM Unirea şi Slobozia arată că a învăţat din greşelile trecutului: nu numai că nu primeşte gol ba chiar reuşeşte să marcheze prin Alina Ilie şi trece în avans 7 la 6 în minutul 19! Iureşul pe semicercul dinamovist creează panică şi Carabulea reuşeşte să-şi accidenteze serios colega, puternica Alla Sheiko fiind „aut” pentru restul meciului! Cu Andreea Enescu şi Elena Pătuleanu în zi de graţie la creaţie şi cu Andreea Ivan în mare formă Unirea trece la conducerea partidei şi intră la cabine cu un avans de un gol, 10 la 9, după o primă repriză în care s-au dictat nu mai puţin de şase eliminări.

Peste Dinamo toată repriza

Antrenoarea federală a echipei Dinamo nu mai ştie ce să facă pentru a opri presiunea formaţiei din Liga Naţională şi trece la o apărare om la om la Enescu şi Ilie dar Unirea are lecţia bine învăţată şi antidotul pregătit iar cele două reuşesc câte o dublă în primele minute după odihnă. Funcţionează foarte bine şi contraatacul în vreme ce poarta este ferecată de Petrescu, paradele sale în postură de singură cu adversarele fiind aplaudate la scenă deschisă de spectatorii neutri din sală. Unirea trece în avans de trei goluri şi este împiedicată de unul dintre arbitri să se desprindă la patru goluri în minutul 38: lansare lungă la Ivan, Andreea sprintează singură, face bătaia la un metru de semicerc şi înscrie imparabil dar golul este anulat pe motiv că a călcat semicercul! Spectatorii încep să fluiere realizând că Dinamo chiar a venit pregătită din toate punctele de vedere dar efortul celor doi „fluieraşi” este în zadar atâta vreme cât Unirea conduce autoritar jocul şi nu cedează avansul sub două goluri. Finalul, alt chin tot sezonul când echipa lui Muşi a pierdut puncte importante, este jucat la perfecţie cu atacuri prelungite până la limita pasivului şi în ciuda a două aruncări de la 7 metri făcute cadou echipei Dinamo, Unirea Slobozia are două contra-atacuri cu gol semnate din extremă de Ana Maria Horobeţ şi câştigă meciul cu 19 la 17, anulând astfel tot visul de mărire afişat un an întreg de echipa dinamovistă.

Ultimul meci cu CSM Reşiţa

„Felicitări, fetelor, aţi arătat că puteţi învinge singure împotriva tuturor!”, au fost primele cuvinte ale antrenorului Dumitru Muşi, cel care pentru prima dată de când a venit la CSM Unirea Slobozia a râs! Tensionat şi iritat de modul în care s-au prezentat cei doi arbitri, antrenorul echipei din Slobozia a spus că va avea grijă să le ţină pe fete conectate şi pentru ultimul meci al grupei, cel împotriva formaţiei CSM Reşiţa care a terminat în Divizia A pe locul 3 în seria Vest, formaţie depăşită clar de Dinamo Bucureşti cu 32 la 23 în primul meci. „Mai avem un meci şi sper să reuşim să ne recuperăm fizic până la ora lui. Impedimentul principal al echipei noastre este că avem jucătoare cu traume mai vechi ce nu mi-a permis să pun mereu în teren aşa-numitul 7 de bază, am avut mereu probleme cu accidentările. A fost rezultatul cel mai bun nu jocul cel mai bun, în acest sezon am pierdut cinci-şase meciuri deşi am jucat foarte bine.”, a spus fericit Dumitru Muşi.(Galerie foto de la meci pe pagina de facebook infoialomita.ro)

CSM UNIREA SLOBOZIA: Petrescu, Stan, Ion, Horobeţ (3), Marchidanu, Georgescu (1), Pătuleanu (2), Enescu (4), Ivan (1), Iovănescu (2), Toma (3) şi Ilie (3). Antrenor: Dumitru Muşi.

DINAMO BUCUREŞTI: Dobre, Nogueira, Roşca, Bokaric, Ilie, Carabulea, Sheiko (5), Plocoşer (1), D. Predoi (2), C. Predoi (1), Farcău, L. Popa (2), Badea, Horjea, Manda (4), A. Popa (2). Antrenor: Nicoleta Alexandrescu.

Related posts