Administrație Favorite Sănătate Social 

URBAN Slobozia a stabilit tariful pentru curățarea subsolurilor de bloc

URBAN Slobozia este în plin proces de evacuare a apei, curățarea și reabilitarea subsolurilor blocurilor din municipiul Slobozia.

URBAN Slobozia a stabilit un tarif standar pentru curățarea subsolurilor de bloc pe baza solicitărilor venite de la Asociațiile de Proprietari. Finalizarea lucrărilor la 10 subsoluri a permis specialiștilor societății să calculeze un preț mediu al intervenției.

În acest moment, în imobilele comune din municipul reședință de județ sunt aproape 200 de subsoluri ce necesită intervenție urgentă de specialitate.

Programul de evacuare a apei, curățare și reabilitare a subsolurilor din Slobozia inițiat de Consiliul Județean Ialomița, Urban SA și Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitara ADI Periurbana are primele rezultate., anunță Alexandru Potor, managerul județului Ialomița.

Cel care se ocupă direct de la URBAN Slobozia după ce operatorul regional de apă și canalizare a fost preluat de Consiliul Județean Ialomița prin Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ADI Periurbană este mulțumit că primele 10 subsoluri de blocuri au scăpat de focarul de infecție vechi de ani de zile.

Echipele de intervenție ale operatorului au finalizat în această săptămânămlucrările la subsolul Blocului 34, scara B de pe strada Vânători și sunt foarte aproape să termine intervenția și la subsolul Blocului 33, scara A.

Până în acest moment am primit peste 190 de cereri de intervenție la subsolurile blocurilor. Este un număr mult mai mare decât cel estimat inițial. Efortul din partea URBAN SA va fi mai mare dar ne vom asigura că toate solicitările vor fi onorate pe rând. În perioada următoare se vor aloca noi resurse și programarea va fi făcută cu maximă atenție.”, promite Alexandru Potor.

Tarif unic pentru intervențiile în subsolurile blocurilor

În cursul săptămânii trecute Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ADI Periurbană a aprobat un tarif unic de 2.850 lei pe care îl va încasa URBAN SA pentru lucrările de intervenție la subsolurile din Slobozia.

Tariful de 2.850 lei cuprinde constatarea și evaluarea intervenției în subsolul blocului, extragerea apei, curățarea stratului de nămol/deșeuri/resturi de materiale de construcție, reparații și înlocuiri de coturi, conducte și racorduri ce însumează o lungime totală de 5 metri.

Pentru alte lucrări suplimentare impuse, de exemplu, de poziționarea canalizării blocului sub nivelul canalizării orașului, se va întocmi un deviz separat care va fi prezentat spre aprobare locatarilor. După acordul proprietarilor se vor realiza și respectivele lucrări.

La o scară de bloc de 20 de apartamente, curățarea subsolului înseamnă un efort bugetar de circa 140 lei pentru fiecare apartament. Costul pe proprietar scade la jumătate sau chiar mai mult la scările cu 40 sau mai multe apartamente.

URBAN: Slobozia nu este în pericol să rămână fără apă

Related posts