Eveniment Favorite Social 

URBAN Slobozia, acțiune de îmbunătățire a calității aerului la stația de epurare

URBAN Slobozia a plantat peste 100 de puieți la stația de epurare a Municipiului Slobozia, o primă acțiune de împădurire.

Operatorul de apă și apă uzată URBAN Slobozia a demarat o amplă campanie de împădurire în incinta stației de epurare din zona de est a municipiului reședință de județ, numită simbolic EPURAREA VERDE.

Peste o sută de puieți dar și câțiva arbori mai mari au fost plantați de o echipă de cercetași, copii și adolescenți cu vârsta între 6 și 16 ani.

Ei au fost ajutați de salariați ai societății dar și de persoane care s-au alăturat inițiativei după ce au aflat de aceasta din postările on-line ale reprezentanților societății.

„Societatea noastră îşi propune să aibă cât mai multe astfel de acţiuni de împădurire. Sunt programe pentru comunitate la care poate participa oricine doreşte să planteze un copac. Mă bucur că au venit copii să planteze, cu siguranţă vor ţine minte această acţiune. Mai avem cel puţin trei etape de plantare la staţia de epurare unde vrem să facem ca o perdea de protecţie în jurul staţiei de epurare., a explicat Adrian Stoicescu, directorul general al operatorului regional.

Zona stației de epurare Slobozia a fost în urmă cu decenii împădurită însă copacii au fost doborâți pentru a face loc unui magazin și unei parcări.

Cum copacii au un rol important în ceea ce priveşte calitatea aerului, pot aduce o îmbunătăţire a acestuia într-o zonă în care există miros neplăcut și vor reține particulele de praf, URBAN a achiziționat de la Ocolul Silvic Slobozia puiet de copaci specifici zonei de câmpie. Este vorba de salcie, de simbovină, tilia tomentosa și stejar roșu.

Related posts